search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:21
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Πλεύρης: Πάντα στο τραπέζι η επιβολή νέων μέτρων

17.12.2021 11:55
plevris_new

Το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα καθώς και την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού άφησε ανοιχτά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός παρότι δήλωσε αισιόδοξος ότι δε θα χρειαστούν νέα μέτρα με βάση τα δεδομένα από τους εμβολιασμούς, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ενδεχόμενο που μένει πάντα στο τραπέζι.

Επίσης, για υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ο Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι επιβλήθηκε για τους πολίτες άνω των 60 επειδή είναι εκείνοι που νοσούν βαρύτερα και πιέζουν το Σύστημα Υγείας.

Διευκρίνισε ότι αν επεκταθεί η υποχρεωτικότητα θα αφορά αποκλειστικά τις ομάδες πολιτών που κατά τεκμήριο επιβαρύνουν το ΕΣΥ.

Όπως είπε, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών ανέρχεται περίπου στο 80%.

Ειδικά δε για τους 520.000 ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, υπογράμμισε ότι από την ημέρα που εφαρμόστηκε η υποχρεωτικότητα έχουν γίνει ή προγραμματιστεί 119.000 εμβολιασμοί και έχουν κλειστεί 20.000 ραντεβού για εμβολιασμό κατ’ οίκον

Σε ότι αφορά τέλος την πολιτική κόντρα που έχει ανοίξει σχετικά με τις ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας τόνισε μιλώντας στον ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «στις ΜΕΘ δίνεται αγώνας. Δεν μπορούν να μπαίνουν σε μικροκομματική διάσταση». Επίσης σημείωσε ότι δεν υπάρχει υγειονομικός σχετικής ειδικότητας που να ήθελε να προσληφθεί σε ΜΕΘ και δεν προσελήφθη. Σημείωσε δε ότι οι μονάδες από 550 που ήταν έφτασαν τις 1.300 και είναι όλες πλήρως στελεχωμένες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα ανέφερε ότι όπως είπε και ο ίδιος ο Σ. Τσιόδρας λαμβάνει υπόψη μόνο ένα στοιχείο, ενώ υπάρχουν και άλλα.

Διαβάστε επίσης:

Μιχάλης Κουρουτός: Πέθανε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ – Το συγκινητικό αντίο της Ομοσπονδίας

Ζεφύρι: Επίδειξη δύναμης από συμμορίες με βαρύ οπλισμό (Videos)

Γρεβενά: Ανατριχίλα από τα νέα στοιχεία για τον μητροκτόνο – Μετά τον φόνο της γιαγιάς του… διορίστηκε σε σχολείο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:18