search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Μιχάλης Κουρουτός: Πέθανε ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ – Το συγκινητικό αντίο της Ομοσπονδίας

17.12.2021 11:37
kouroutos_oiele

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Μιχάλης Κουρουτός, που διατέλεσε για 24 χρόνια πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ.

Η είδηση έγινε γνωστή μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, της οποίας πρόεδρος αναδείχθηκε ο πρώην γ.γ. της ΟΙΕΛΕ, Γιώργος Χριστόπουλος.

«Η σημερινή διαδικασία ήταν συγκινησιακά φορτισμένη, καθώς δεν ήταν μαζί μας ο επί 24 έτη ηγέτης της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός, ώστε να παραδώσει στη νέα διοίκηση.

Είναι, όμως, βέβαιο ότι οι διάδοχοί του θα πράξουμε ό, τι καλύτερο για να συνεχιστεί το έργο του, για να διευρύνουμε τους ορίζοντες της Ομοσπονδίας, για να ενισχύσουμε το επιστημονικό-παιδαγωγικό της έργο και για να ισχυροποιήσουμε τη θέση της στο δημόσιο διάλογο.

Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του επαγγελματικού ρόλου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών μέσα από τον πολιτικό μας αγώνα και μέσα από επιμορφωτικές δράσεις, να δώσουμε τη μάχη με τον κόσμο της εκπαίδευσης και με την κοινωνία για την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της Παιδείας και για την καταπολέμηση των ανισοτήτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Το συγκινητικό «αντίο»

Στο site της Ομοσπονδίας ανέβηκε η είδηση του θανάτου του που συνοδεύεται από ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού των συναδέλφων του.

Όλο το κείμενο:

«Πώς να σε συντροφέψω καλέ μου

στον ουρανό που πας,

κουράγιο πού να κλέψω αητέ μου

που δε φτεροκοπάς;

Ο Μιχάλης Κουρουτός, ο Πρόεδρός μας, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας μας, ταξιδεύει από το πρωί στο Επέκεινα, μετά από γενναία μάχη σχεδόν 4 μηνών στην εντατική.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη συντριβή, την οδύνη, τον πόνο όλων μας, των συντρόφων, των συνοδοιπόρων, των συναγωνιστών, των φίλων.

Έφυγε ένας μεγάλος, έφυγε ένας αναντικατάστατος. Έφυγε ένας από τους κορυφαίους συνδικαλιστές της γενιάς του, ένας άνθρωπος που άλλαξε το ρου των πραγμάτων στο χώρο της Παιδείας, που η φωνή του ακουγόταν δυνατή, πέρα από τα στενά όρια του κόσμου της εκπαίδευσης. Ένας άνθρωπος που αγαπούσαν οι φίλοι και σέβονταν οι αντίπαλοι.

Δίνουμε τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε το δύσβατο, το μοναχικό, τον ωραίο όμως δρόμο που χάραξε. Έναν δρόμο που επιφυλάσσει πολλές πίκρες και λίγες χαρές. Αξίζει όμως αυτός ο σκληρός, συχνά άνισος αγώνας. Αξίζει να πολεμάει κανείς, όπως πολέμησε ο Μιχάλης σε όλη του τη ζωή, για το όνειρο. Για μια καλύτερη εκπαίδευση, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού, για τα δίκαια των εργαζόμενων, για τις νέες γενιές.

Στο καλό αητέ,

Στο καλό «ακροβάτη»,

Θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας, στις ψυχές μας, στη μνήμη μας».

Διαβάστε επίσης:

Ζεφύρι: Επίδειξη δύναμης από συμμορίες με βαρύ οπλισμό (Videos)

Γρεβενά: Ανατριχίλα από τα νέα στοιχεία για τον μητροκτόνο – Μετά τον φόνο της γιαγιάς του… διορίστηκε σε σχολείο!

Κακοκαιρία Κάρμελ: Πολική «εισβολή» το Σαββατοκύριακο – Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, πού θα χιονίσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19