search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:15
MENU CLOSE

Πλεύρης: Αντιπαράθεση με «τρικ» κατά Πολάκη – Πώς ερμήνευσε τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα (Video)

17.12.2021 21:54
plevris-new

Για υποκρισία κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με την κριτική τους για την κατάσταση του ΕΣΥ.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε υποκριτική την επίκληση, εκ μέρους στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα που αναδεικνύει τις αδυναμίες του ΕΣΥ, καταφεύγοντας μάλιστα σε ένα «τρικ» για να «παγιδεύσει» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη.

Ο διάλογος είχε ως εξής:

Πλεύρης: 16 Ιανουαρίου και 78 ασθενείς περιμένουν σε λίστα να μπουν σε ΜΕΘ. Τι λέτε; Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός;

Πολάκης: Ναι. Ευθύνη έχει όποιος κυβερνά

Πλεύρης: Μάλιστα. Αναφέρομαι στην 17η Ιανουαρίου του 2017

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Πλεύρης σημείωσε: «Είστε υπεύθυνοι για τις αναμονές και τις λίστες ΜΕΘ σε περίοδο προ πανδημίας και κάνετε κριτική σε εμάς όταν χώρες με καλύτερο σύστημα από το δικό μας αναγκάζονται να κάνουν διακομιδές στο εξωτερικό αλλά κανείς δεν τους κατηγορεί γι’ αυτό».

Ερμηνεύοντας τη μελέτη των δύο καθηγητών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι κεντρικό συμπέρασμα της μελέτης αποτελεί η ανάγκη ενίσχυσης των εμβολιασμών. «580.000 συμπολίτες μας άνω των 60 δεν εμβολιάστηκαν! Βάλαμε υποχρεωτικότητα. Ηδη 119.000 έχουν προγραμματίσει ραντεβού και άλλοι πόσοι έχουν ραντεβού κατ οίκον! Υπολογίζουμε ότι 140.000 θα εμβολιαστούν», είπε.

Όσον αφορά το ζήτημα του ποιος παρέλαβε την μελέτη των δύο καθηγητών, ανέφερε: «Αναζήτησα στα πρωτόκολλα του υπουργείου αν έχει έρθει η συγκεκριμένη μελέτη. Δεν την βρήκα. Δεν υπάρχει τέτοια μελέτη. Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι η αναφορά του πρωθυπουργού σχετίζεται με τα ειδικά κρεβάτια εκτός ΜΕΘ που δεν είναι απλές κλίνες».

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Έδειρε τη γυναίκα του γιατί μαγείρεψε ψαρόσουπα ενώ αυτός ήθελε τηγανητές πατάτες

Πανελλαδικές 2022: Αυτοί είναι οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για κάθε σχολή και ειδικά μαθήματα

Καταδικάστηκε 46χρονος για δημοσιοποίηση υλικού εν αγνοία της συντρόφου του (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 07:12