search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γιατί η μετάλλαξη Όμικρον τρομάζει τους ειδικούς

21.12.2021 15:52
germany-xmas-kovid-new

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον τρομάζει τους επιστήμονες, με τα κρούσματα να διπλασιάζονται ανά δυο με τρεις ημέρες, χωρίς να γλιτώνουν ούτε οι εμβολιασμένοι.

Ο ερευνητής στο βρετανικό Ινστιτούτο Σάνγκερ, Τέο Σάντερσον, παρουσίασε αυτή την αύξηση που μπορεί να προκαλέσει στα κρούσματα.

Σε ανάρτησή του, δείχνει την καμπύλη που φανερώνει την εκρηκτική αύξηση στο Λονδίνο, ενώ όπως σχολιάζει, πλέον, το 83% των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Λονδίνο είναι Όμικρον. «Τώρα προκαλεί πενταπλάσια κρούσματα από τη Δέλτα» σημειώνει.

Παρόμοια αύξηση παρατηρείται και σε Καναδά και Εσουατίνι.

Παράλληλα, νέα έρευνα διαψεύδει τα περί «ήπιας νόσησης» για την Όμικρον. Σύμφωνα με το Reuters, η έρευνα του Imperial College του Λονδίνου, συνέκρινε 11.329 περιστατικά ασθενών με τη μετάλλαξη Όμικρον με περίπου 200.00 κρούσματα άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι «δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερο σοβαρά περιστατικά από τη Δέλτα, κρίνοντας από την αναλογία των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί και εμφανίζουν συμπτώματα ή από την αναλογία όσων νοσηλεύονται μετά τη μόλυνση».

Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε το CDC, η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον η κυρίαρχη και στις ΗΠΑ, ενώ η ταχύτητα μετάδοσης μπορεί να προκαλέσει «υπερφόρτωση» στα συστήματα Υγείας, όπως προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

«Είναι μάλλον ανόητο να χαλαρώσουμε και να νομίζουμε ότι πρόκειται για μια ήπια παραλλαγή, ότι δεν πρόκειται να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια, επειδή πιστεύω ότι, με τους αριθμούς που αυξάνονται οι μολύνσεις, όλα τα συστήματα υγείας θα βρεθούν υπό πίεση», εξήγησε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πόλη στην Κίνα κάνει τεστ και στα 13 εκατομμύρια των κατοίκων της

Τι συμβαίνει με τη βασίλισσα Ελισάβετ; Ακυρώνει τα συνηθισμένα της Χριστούγεννα στο Σάντριγχαμ

Γαλλία: Αναίμακτο τέλος στην ομηρία – Συνελήφθη ο δράστης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:48