search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:19
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Νέα μέτρα: Οι επίσημες ανακοινώσεις – Μάσκα παντού από αύριο (Live)

23.12.2021 09:55
plevris-new

Ξεκίνησε η επίσημη ενημέρωση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης εν όψει των εορτών και υπό την απειλή της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον».

Η ενημέρωση γίνεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Δείτε τις ανακοινώσεις:

Τι μέτρα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση είναι δύο ταχυτήτων: Τα πρώτα είναι άμεσης εφαρμογής δηλαδή, από αύριο, παραμονή των Χριστουγέννων ενώ το δεύτερο πακέτο θα αφορά το καθεστώς που θα ισχύσει στην χώρα αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές στα άμεσα μέτρα, θα είναι η ακύρωση όλων των υπαίθριων εορταστικών εκδηλώσεων, η διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χωρίς θεατές, η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας στα ΜΜΕ καθώς και την υποχρεωτική διενέργεια τεστ για όσους εισέρχονται στη χώρα τη 2η και την 4η μέρα από την άφιξή τους.

Αμέσως μετά τις γιορτές, το πιθανότερο είναι από τις 3 Ιανουαρίου η κυβέρνηση να προχωρήσει στη δραστική μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης ( εστιατόρια, μπαρ, καφέ, νυκτερινά κέντρα κα ) – ακούγεται ότι μπορεί να κλείνουν ακόμα και στις 11.00 – καθώς επίσης και στην επιστροφή της τηλεργασίας.

Φυσικά αν τα πράγματα πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα νέο lockdown που η κυβέρνηση δεν θα το λέει lockdown καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν δεσμευθεί ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει.

Διαβάστε επίσης:

Μενίδι: Ελάφι έκανε χριστουγεννιάτικη επίσκεψη σε… αυλή σπιτιού (Video)

Καιρός σήμερα: Χριστούγεννα με άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα – Πού θα βρέξει (Video)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 15:17