search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:35
MENU CLOSE

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης (Video)

23.12.2021 08:47
autokinita_new

Την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, λήγει κανονικά η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες, που προκύπτουν από το υπουργείο Οικονομικών και επικαλείται το Mega, εξετάζεται παράταση και μάλιστα γενναία, δύο μήνες, έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και πέρσι.

Υπενθυμίζεται ότι αν κάποιος πληρώσει εκπρόθεσμα θα του υποβληθεί πρόστιμο ίσο με την αξία των τελών κυκλοφορίας. Για να δείτε τα τέλη κυκλοφορίας μπαίνεται στο myCar της ΑΑΔΕ, με τους κωδικούς του taxisnet.

Πώς γίνετε η πληρωμή

Φέτος, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, τα ειδοποιητήρια περιλαμβάνουν QR Code, με σκοπό τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών Ι.Χ. σε ό,τι αφορά την πληρωμή τους. Πρακτικά, σκανάροντας τον κωδικό QR, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν άμεσα μέσω web banking και από το κινητό τους τηλέφωνο το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας 2022.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πληρωμής στις τράπεζες και μέσω και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, που από φέτος πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Όσον αφορά την κατάθεση πινακίδων εκπνέει μαζί με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας. Αν το όχημα κυκλοφορεί ενώ βρίσκεται σε καθεστώς ακινησίας με τις πινακίδες πάνω του, τότε, εκτός των διπλάσιων τελών κυκλοφορίας και του προστίμου εκπρόθεσμης πληρωμής, επιβάλλεται πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται στα 30.000 ευρώ και αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου.

Διαβάστε επίσης:

ESM: Στην Ελλάδα 644 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα

Η Mytilineos για 3η χρονιά συμπράττει με τον οργανισμό «The Tipping Point» και οδηγεί τη νέα γενιά στην αγορά εργασίας

Χριστούγεννα: Με δανεικά θα αγοράσει τρόφιμα και δώρα ένα στα τέσσερα νοικοκυριά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:35