search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:45
MENU CLOSE

Δημόπουλος: Πιο ήπια η Όμικρον στους πλήρως εμβολιασμένους – Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας

26.12.2021 16:40
METH-new

Η μετάδοση της παραλλαγής Όμικρον είναι πολύ ταχύτερη, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν ότι η νόσηση είναι πιο ήπια στους πλήρως εμβολιασμένους είπε σήμερα, Κυριακή 26 Δεκεμβρίου, ο Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Πρόσφατα δεδομένα από τη Νότια Αφρική έδειξαν μια αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, ενώ πρόσφατες μελέτες από το Χονγκ Κονγκ,διαπίστωσαν ότι αυτό το στέλεχος έχει μεγαλύτερη τάση να εισέρχεται στα κύτταρα του ανώτερου αναπνευστικού και λιγότερη στα κύτταρα των πνευμόνων» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Θάνος Δημόπουλος, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει ότι προκαλεί ό,τι και το κοινό κρυολόγημα και όχι τόσο πνευμονία.

Ο Θάνος Δημόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων, ωστόσο, οι νοσηλείες δεν είναι ανάλογες με τον αριθμό των κρουσμάτων και έχουν μικρότερη διάρκεια, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πιο ήπιο ιό.

Αναφορικά με το πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας ο κ. Δημόπουλος απαντά: «Εάν επικρατήσει παγκοσμίως η Όμικρον και ανέβει η εμβολιαστική κάλυψη σε κράτη που τα ποσοστά είναι χαμηλά, σιγά σιγά η πανδημία θα σβήσει και θα περάσουμε σε μια ενδημική διαχειρίσιμη νόσο όπως είναι η γρίπη».

Τέλος, ανέφερε ότι τα αντιικά φάρμακα της Pfizer και της Merck έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης:

Μονοκλωνικά αντισώματα: Διευρύνονται τα κριτήρια για τη χορήγησή τους – Νέες οδηγίες προς τους γιατρούς

Κορωνοϊός: Πρωτοχρονιά στη «σκιά» της μετάλλαξης Όμικρον -Πώς θα προστατευτούμε από τη διασπορά

Κορωνοϊός: Δυσοίωνη πρόβλεψη Τζανάκη για 9.000 κρούσματα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 12:44