search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:40
MENU CLOSE

Μετάλλαξη «Όμικρον»: «Έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμερο», λέει ο Πλεύρης

27.12.2021 09:56
ermou_new

Τους πυλώνες των νέων μέτρων ανέλυσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας πως σήμερα Δευτέρα οι ειδικοί θα εξετάσουν το σκέλος της διασκέδασης, της τηλεργασίας και των γηπέδων.

Βασικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα.

Βασικός γνώμονας για τη λήψη των αποφάσεων είναι η κατάσταση στο σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην Αττική, όπου όμως η πληρότητα στις κλίνες απλής νοσηλείας είναι στο 53%, ενώ εξακολουθεί να είναι θετικό το ισοζύγιο στα εισιτήρια – εξιτήρια από τα νοσοκομεία.

Ο κ. Πλεύρης, είπε ότι πως σε ότι αφορά τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Για το λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους εν όψει των εορτών να είναι πολύ προσεκτικοί στις επαφές τους με τους γονείς και τους παππάδες τους.

Διευκρίνισε επίσης πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία.

Τα επόμενα μέτρα

Επανερχόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, είπε ότι αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη θα κινούνται σε 3 πυλώνες.

Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση το πρόβλημα φαίνεται πως δεν αφορά την Εστίαση, αλλά τη νυχτερινή διασκέδαση. Εκεί τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν πιθανότατα σχέση με το ωράριο τη μουσική και τους όρθιους ή καθήμενους.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης και στα γήπεδα όπου όπως φαίνεται οι φίλαθλοι δεν πειθαρχούν στα μέτρα και θα αποτελέσουν τον δεύτερο πυλώνα των μέτρων.

Τρίτος πυλώνας αφορά την τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Για την μετάλλαξη Όμικρον

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως  υπάρχει μία μεγάλη αύξηση στην Αττική τις τελευταίες ημέρες, επισημαίνοντας πως η παραλλαγή Όμικρον έχει τη δυναμική να κυριαρχήσει στην Αττική το επόμενο 15νθήμενο. «Ένας βασικός στόχος είναι να μην μεταφερθεί η νοσηρότητα από τις μικρότερες ομάδες στις μεγαλύτερες, να προσέξουν τα παιδιά που έχουν βγει, να προσέξουν τις επαφές με τους γονείς και τους παππούδες τους».

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Κρήτη: Στον χορό των Ρίχτερ το νησί – Δεκάδες οι μετασεισμoί

Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ενώπιον του ανακριτή ο παρουσιαστής – Νέες αποκαλύψεις (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:34