search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:24
MENU CLOSE

Xiaomi: Πατάει «γκάζι» για το λανσάρισμα του πρώτου της αυτοκινήτου – Πότε κυκλοφορεί (photos)

28.12.2021 18:51
Xiaomi EV 1

Με γρήγορα βήματα επιβεβαιώνει ο τεχνολογικός κολοσσός Xiaomi ότι εισέρχεται και στην παραγωγή αυτοκινήτων.

Μιλώντας σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο ιδρυτής και CEO της Xiaomi Lei Jun ανέφερε ότι η παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου της κινέζικης εταιρείας τεχνολογίας θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Ο κ. Lei Jun είπε ότι η εξέλιξη του αυτοκίνητου βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο, με το αυτοκινητικό τμήμα της Xiaomi να κάνει πολύ γρήγορα βήματα και να ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες. Παρόλα αυτά, το πρόγραμμα έρευνας, εξέλιξης και παραγωγής δεν θα διαφοροποιηθεί, με το πρώτο αυτοκίνητο να βγαίνει στους δρόμους το 2024.

Η μαζική παραγωγή του πρώτου αυτοκινήτου της Xiaomi θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρίσκονται στις εκθέσεις της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο του ίδιου έτους. Με αυτό τον τρόπο, αναμένεται να προλάβουν και το λανσάρισμα του πρώτου αυτοκινήτου της Apple.

Η Apple εξελίσει εδώ και καιρό το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να το κυκλοφορήσει το 2025. Αυτός είναι και ο λόγος που η Xiaomi έχει “πατήσει τέρμα γκάζι”, μιας και θέλει να προλάβει το αγοραστικό κοινό με το λανσάρισμα του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Ο κ. Jun απάντησε και στις φήμες που θέλουν την Xiaomi να μεταφέρει πόρους από το τμήμα των έξυπνων συσκευών σε αυτό των αυτοκινήτων. Ανέφερε ότι η κατασκευή αυτών των συσκευών θα παραμείνει η νούμερο ένα προτεραιότητά μας, ακόμα και όταν ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου μας αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης:

Περίεργοι νόμοι του Ισραήλ: Αυστραλός χώρισε και του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα για… 8.000 χρόνια

Μετάλλαξη Όμικρον: Η Apple έκλεισε όλα τα καταστήματά της στη Νέα Υόρκη

Mazda: Αγωνιστικό όχημα καίει χρησιμοποιημένο λάδι!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 20:24