search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:15
MENU CLOSE

Ζέττα Μακρή: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου (Video)

31.12.2021 10:51
sxoleio_new

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου βάσει του προγραμματισμού της κυβέρνησης και των πρωτοκόλλων που θα εισηγηθούν οι ειδικοί, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μετά τα ερωτήματα που έχουν προκύψει με την παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισήμανε πως δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει κανονικά στις 10 Ιανουαρίου και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουν μπροστά τους 10 ημέρες για να αξιολογήσουν τα δεδομένα.

Όμως, «τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν», τόνισε η κ. Μακρή, παραθέτοντας τα στοιχεία ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα 81.000 και πλέον που υπάρχουν συνολικά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η Ζέττα Μακρή επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ κορωνοϊού για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης

Ποιες υπηρεσίες του κράτους κινδυνεύουν εξ αιτίας της μετάλλαξης Όμικρον – Τι φοβούνται στην κυβέρνηση

Κορωνοϊός: Επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ για καραντίνα κρουσμάτων και στενών επαφών

Τούρκος ΥΠΕΣ: «Πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα σε Ελλάδα, Ευρώπη και Frontex για την προπαγάνδας τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:12