search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:21
MENU CLOSE

«Δεν μπορούν να υπάρξουν νικητές σε πυρηνικό πόλεμο»: Κοινή δήλωση 5 πυρηνικών δυνάμεων

03.01.2022 18:30
nuclear-new

Τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία και Γαλλία) δεσμεύθηκαν τη Δευτέρα να «εμποδίσουν τη συνέχιση της διάδοσης» των πυρηνικών όπλων, με κοινή δήλωση την οποία εξέδωσαν πριν από διάσκεψη για να εξετασθεί η τήρηση της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών (TNP).

Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με το Ιράν, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι θέλει να αποκτήσει την ατομική βόμβα, αυτές οι πέντε πυρηνικές δυνάμεις υπογραμμίζουν «τη βούλησή (τους) να εργαστούν μαζί με όλα τα κράτη για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφαλείας το οποίο να επιτρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω πρόοδοι όσον αφορά τον αφοπλισμό, με τελικό στόχο έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα», διευκρινίζει η γαλλική προεδρία, η οποία συντονίζει τις εργασίες αυτών των χωρών πριν από τη διάσκεψη για την TNP.

«Δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο, δεν θα πρέπει να αρχίσει ποτέ», υπογραμμίζεται στη ρωσική εκδοχή της κοινής δήλωσης που υπογράφουν οι πέντε και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Προς άνοιγμα στις 10 Ιανουαρίου με νέο υγειονομικό πρωτόκολλο – Τα σενάρια που εξετάζονται

Καιρός: Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα βρέξει (Video)

Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τον θάνατο του πρόωρου βρέφους της 36χρονης με κορωνοϊό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06