search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:11
MENU CLOSE

Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Όμικρον: Στις 20-22 Ιανουαρίου το «ταβάνι» με 53.000 κρούσματα (Video)

06.01.2022 18:56
sarigiannis-new

Αισιόδοξος για την πορεία της μετάλλαξης Όμικρον εμφανίστηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Τις τελευταίες 3 ημέρες έχουμε μια επιβράδυνση της ταχύτητας αύξησης της ‘Όμικρον», είπε, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ακόμα σε αυξητική πορεία».

Ο καθηγητής βλέπει την κορύφωση του τωρινού κύματος γύρω στις 20 Γενάρη, με το «ταβάνι» των κρουσμάτων να φτάνει περίπου στα 53.000. Η κάμψη αυτή οφείλεται τόσο στους εμβολιασμούς οι οποίοι έχουν αυξηθεί, όσο και στη συμμόρφωση των πολιτών με τα μέτρα.

«Χρειάζεται τα μέτρα να διατηρηθούν μέχρι τέλος του μήνα αλλά χρειάζεται και εμείς να εφαρμόζουμε τα μέτρα με σύνεση. Είναι στο χέρι μας, μπορούμε να νικήσουμε αυτήν τη μάχη. Ας ‘φωτιστούμε’ και ας λειτουργήσουμε με σύνεση και λογική χωρίς εμμονές».

Φως στο τούνελ βλέπει ο καθηγητής, τονίζοντας πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη, «θα έχουμε αφήσει πίσω μας την ‘Όμικρον’, θα έχουμε δηλαδή χαμηλά κρούσματα γύρω στις 20 Φλεβάρη και θα μπορούμε να μιλάμε για μηδενικά γύρω στις 20 Απριλίου».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 33.716 νέα κρούσματα, 70 θάνατοι και 639 διασωληνωμένοι

Reuters: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές μπήκαν στο Καζακστάν – «Εξαλείφθηκαν» δεκάδες ταραξίες, λέει η αστυνομία (Videos)

Ιταλία: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους άνω των 50

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:08