search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:55
MENU CLOSE

Καμπάνα ΕΣΡ και σε ραδιοσταθμό για τους «Ραδιομακελάρηδες» του Χίου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2211
5/1/2022
08.01.2022 07:00
radio

Αξέχαστη μάλλον θα μείνει στον Στέφανο Χίο και στον ραδιοσταθμό Ελλάδα 94,3 FM η 29η Ιουνίου 2021 και η εκπομπή «Ραδιομακελάρηδες» που έβγαλε στον αέρα και στο Διαδίκτυο εκείνη την ημέρα. Το Εθνικό Συμβούλιου Ραδιοτηλεόρασης για την επίμαχη εκπομπή επέβαλε στον ραδιοσταθμό Ελλάδα 94.3 συνολικό πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Η ανεξάρτητη εποπτική αρχή έκρινε ότι με τη συγκεκριμένη εκπομπή ο ραδιοσταθμός παραβίασε τις διατάξεις της νομοθεσίας για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου προγράμματος» και επίσης ότι «παραβίασε την υποχρέωση σεβασμού στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια». Για τους λόγους αυτούς επέβαλε ποινές χρηματικών κυρώσεων συνολικού ύψους 40.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ για κάθε μία παραβίαση της νομοθεσίας).

Οι εκπρόσωποι του Ελλάδα 94,3 ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία του με τον Στέφανο Χίο είχε λήξει πέντε ημέρες προτού βγει στον αέρα η εκπομπή, ότι υπήρχε χρονική απόσταση μεταξύ της αποστολής της εκπομπής και της ραδιοφωνικής μετάδοσης και ότι η εκπομπή εστάλη εκ παραδρομής στον αποθηκευτικό χώρο του σταθμού. Το ΕΣΡ όμως απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς, παραθέτοντας στοιχεία που αποδεικνύουν, όπως αναφέρει στην απόφαση του, «ότι μεταδίδονταν ραδιοφωνικές εκπομπές έως τουλάχιστον την 30.6.2021».

Η ανεξάρτητη αρχή, αρμόδια για την εφαρμογή και την τήρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας στα ΜΜΕ, πριν από περίπου ένα μήνα είχε ρίξει «καμπάνα» 60.000 ευρώ στην εταιρεία «Μακελειό Ε.Π.Ε» του Στέφανου Χίου για την επίμαχη εκπομπή των «Ραδιομακελάρηδων» η οποία είχε μεταδοθεί τότε από την ιστοσελίδα makeleio.gr ακριβώς για τους ίδιους λόγους.

Ο δημοσιογράφος είχε καταφέρθηκε επανειλημμένως με χυδαίες εκφράσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και πολιτικών προσώπων.

Διαβάστε επίσης:

Open: Τα σχέδια για τη νέα σεζόν – Ετοιμάζουν «ριάλιτι σχέσεων»

«Dancing with the stars»: Αναβολή του σόου λόγω κρουσμάτων

Gianni Versace: Συναρπάζει η σειρά για την δολοφονία του διάσημου σχεδιαστή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:55