search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:44
MENU CLOSE

ΑΣΟΕΕ: Κουκουλοφόροι χτύπησαν καθηγητή – Φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας (Videos)

11.01.2022 17:02
asoee-new

Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην ΑΣΟΕΕ, με εισβολή ομάδας κουκουλοφόρων που ακολούθως χτύπησαν καθηγητή μπροστά στα μάτια φοιτητών.

Μάλιστα, φέρονται να χτύπησαν και φοιτητές που υπερασπίστηκαν τον καθηγητή.

Ο καθηγητής δεν τραυματίστηκε σοβαρά και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή Live News, ο καθηγητής φέρεται να συνδέει την επίθεση σε βάρος του με δικαστική διαμάχη που εκκρεμεί με άλλον καθηγητή.

Εισαγγελική παρέμβαση

Στο μεταξύ, την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση. Η προϊσταμένη εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ άλλων, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Τι είπε στους αστυνομικούς ο καθηγητής – «Βλέπει» εμπλοκή συναδέλφων του

Οικονομικά κίνητρα, εμπλοκή τριών πρώην συναδέλφων του, εκ των οποίων οι δυο έχουν συνταξιοδοτηθεί και ο τρίτος, όπως υποστηρίζει, είναι στη φυλακή, «βλέπει» πίσω από την άγρια επίθεση ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα με το protothema.gr

Ο ίδιος μιλώντας με τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας μέσα από τον Ευαγγελισμό, είπε στους αστυνομικούς, ότι οι δέκα κουκουλοφόροι που μπούκαραν στο αμφιθέατρο και τον έδειραν, ενδέχεται να είναι υποστηρικτές των τριών πρώην συναδέλφων του, με τους οποίους αναμένεται σε λίγες ημέρες να βρεθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς η υπόθεση οδηγείται στο ακροατήριο.

Η ιστορία, είναι άκρως περίεργη, καθώς στον ογκώδη δικαστικό φάκελο, εμπλέκεται ένας συνάδελφος του, πρώην συνέταιρος του σε εταιρεία ενώ πίσω από τη δικαστική διαμάχη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διερευνά αν ο εν λόγω καθηγητής έχει οποιαδήποτε σχέση και με κυκλώματα παιδοφιλίας.

Βέβαια, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον καθηγητή ενώ παράλληλα, διενεργούν έρευνα για να διαπιστώσουν ποιοι είναι οι δέκα κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν, ευτυχώς ελαφρά, τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Έτσι, λαμβάνουν καταθέσεις από φοιτητές που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο συμβάν και έχουν καταγράψει με τα κινητά τους τηλέφωνα την επίθεση ενώ ερευνούν κάμερες καταστημάτων και κυκλοφορίας για να δουν πως κινήθηκαν οι κουκουλοφόροι και να φθάσουν στα ίχνη τους. Η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή και για το λόγο αυτό, έχει επιληφθεί η Κρατική Ασφάλεια και όχι το τοπικό Α.Τ.

Η μήνυση για τοκογλυφία και εκβίαση

Κατά πληροφορίες, στον συγκεκριμένο Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ασκήθηκε το 2018 μήνυση από συνάδελφό του στο Τμήμα, με τον οποίο φέρεται να είχε αναπτύξει επιχειρηματική δράση συστήνοντας εταιρία εκτός Ελλάδος, για αδικήματα, όπως τοκογλυφία και εκβίαση. Για την υπόθεση ασκήθηκαν διώξεις την επόμενη χρονιά, ενώ το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στην τοκογλυφία (το οποίο μετατράπηκε σε πλημμέλημα), αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους.

Η έρευνα για τυχόν σχέση με κυκλώματα παιδοφιλίας

Παράλληλα με την παραπάνω δικαστική εμπλοκή, καταγγελίες προς το πρόσωπο του Αναπληρωτή Καθηγητή της ΑΣΟΕΕ φέρεται να υπήρξαν, κατά πληροφορίες, προς τις Εισαγγελικές Αρχές και από άλλα μέλη ΔΕΠ του ίδιου Πανεπιστήμιου για αδικήματα που αφορούν στον Ποινικό Κώδικα, καθώς για την υπόθεση του Αναπληρωτή Καθηγητή διενεργείται προανάκριση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διερευνά αν ο συγκεκριμένος Καθηγητής έχει οποιαδήποτε σχέση με κυκλώματα παιδοφιλίας.

Τι λέει ο καθηγητής για τους δράστες

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο καθηγητής ξεκαθάρισε στους αστυνομικούς ότι τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Βίαιες και τρομοκρατικές καταγγέλλει ο Πρύτανης της ΑΣΟΕΕ

«Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση βίας, που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστήμιου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας. Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Δημήτρης Μπουραντώνης.

Πρόσθεσε δε, πως τα παραπάνω αποτελούνε δήλωση και του Πρυτανικού Συμβουλίου. Σήμερα το μεσημέρι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά, περιέγραψε ο κ. Μπουραντώνης, εισέβαλε «με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα, παρουσία φοιτητών και φοιτητριών που το παρακολουθούσαν».  

Οικονόμου: Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα

«Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την επίθεση τραμπούκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι βιαιοπράγησαν την ώρα διεξαγωγής του μαθήματος, σε βάρος και φοιτητών. Βία σε πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, σε χώρους έρευνας και διδασκαλίας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή για κανένα απολύτως λόγο» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σημειώνει ότι οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη και προσθέτει «η κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτη στην υπεράσπιση της ελευθερίας και της ασφάλειας της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το έχουμε αποδείξει με πράξεις και θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις στην κατεύθυνση αυτή». 

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η επίθεση κουκουλοφόρων τραμπούκων στην ΑΣΟΕΕ εναντίον καθηγητή και φοιτητών καταδικάζεται αυτονόητα από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ντροπιαστική αυτή ενέργεια έχει ως στόχο τον ίδιο τον χώρο του πανεπιστημίου και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών που αυτονόητα θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από όλους. Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα, με το οποίο όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση, αλλά και βρίσκονται σε ευθεία ιδεολογική, πολιτική και ηθική αντιπαράθεση.

»Ακόμα η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ στρώνει το έδαφος στην κυβέρνηση για περαιτέρω αντιδραστικές αποφάσεις που αφορούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Καλούμε κάθε δημοκρατική πολιτική δύναμη στην απερίφραστη καταδίκη του περιστατικού», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Καταδικάζει και η Νίκη Κεραμέως

Την επίθεση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταδίκασε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία σημείωσε πως η υπόθεση θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Η κυρία Κεραμέως τόνισε πως, αντιστοίχως, καταδικαστέες είναι και οι «αδιανόητες απειλές» κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, αλλά και κάθε έκνομη ενέργεια που λαμβάνει χώρα στα πανεπιστήμιά μας.

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», ανέφερε η υπουργός Παιδείας, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Διομήδης: «Δείχνει τα δόντια» της στην κεντρική Ελλάδα – Πού θα «χτυπήσει» την Τετάρτη (Photos/Videos)

Κορωνοϊός: Στα 27.766 τα νέα κρούσματα, σχεδόν 10.000 στην Αττική

Κορωνοϊός: Σύλλογος Γονέων από τη Θεσσαλονίκη συμφώνησε με διαγνωστικό την τιμή των PCR τεστ στα 28 ευρώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:43