search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:26
MENU CLOSE

«Φλόγα και Άνεμος»: Η νέα σειρά της ΕΡΤ1 για τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης

11.01.2022 11:53
eskenazy_new

Η πολυκύμαντη σχέση του Γεώργιου Παπανδρέου με την Κυβέλη Ανδριανού που ενέπνευσε τον Στέφανο Δάνδολο για το βιβλίο «Φλόγα και Άνεμος» (εκδ. Ψυχογιός), για το οποίο πρώτη ύλη είχε ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ως μίνι σειρά ετοιμάζεται να ενταχθεί στον προγραμματισμό της ΕΡΤ1 προκειμένου να αρχίσουν τα γυρίσματα γύρω στο Πάσχα.

Στο βιβλίο ο δημοσιογράφος- συγγραφέας, μέσα από την ταραχώδη σχέση του Γέρου ης Δημοκρατίας και της σπουδαίας ηθοποιού, ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.

Με αυτά ως δομικά υλικά η σεναριογράφος Ρένα Ρίγγα πλέκει μια ιστορία τηλεοπτικών προδιαγραφών και η σκηνοθέτης Ρέινα Εσκενάζι θα αρχίσει να οπτικοποιεί τις εικόνες από τις σελίδες του σεναρίου έχοντας στη διάθεση της σπουδαίους καλλιτέχνες.

Με άλλα λόγια η ομότιτλη, με το βιβλίο, σειρά «Φλόγα και Άνεμος» παρακολουθεί τον -κατ’ αρχήν- παράνομο έρωτα του λαοπρόβλητου πολιτικού με την σημαντική ηθοποιό και αποτέλεσαν ένα από τα ελληνικά μυθικά ζευγάρια του περασμένου αιώνα.

Από τη Χίο του 1920 εως την Αθήνα του 1968

Η σειρά εποχής της Ρέινας Εσκενάζι πιάνει το νήμα της ιστορίας -ακολουθώντας το βιβλίο- από το καλοκαίρι του 1920, όταν στην Χίο η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου, Κυβέλη Ανδριανού.

Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου.

Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας» κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας.

Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας…

Ρόλοι από σπουδαίους ηθοποιούς

Όλη αυτή η κοινή πορεία, μέσα από την ταραχώδη σχέση, αποτυπώνεται στα οκτώ επεισόδια της σειράς παρακολουθώντας όλες τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις με αποτέλεσμα η σειρά να αποκτά διαστάσεις τοιχογραφίας μιας ολόκληρης εποχής.

Τον Γεώργιο Παπανδρέου θα υποδυθεί στη σειρά ο Άρης Λεμπεσόπουλος και την Κυβέλη Ανδριανού η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Παίζουν επίσης οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Δημήτρης Τάρλοου, Λένα Παπαληγούρα, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ευαγγελάτος: Αντιδράσεις στα social media για τον Αλβανό με το όπλο (Video)

Ράδιο Αρβύλα: Επίθεση στην κυβέρνηση – «Έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην επιστρέψουμε» (Video)

ΣΚΑΪ: Προβληματισμός για την τηλεθέαση στην ενημέρωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06