search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:01
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Δημοτικός υπάλληλος έταζε δουλειές σε άνεργους – Τους έκλεψε 48.000 ευρώ

11.01.2022 12:04
dikastiria-thessaloniki-new

Τους εκμεταλλευόταν εκεί ακριβώς όπου είχαν ανάγκη. Είχε βρει την τέλεια συνταγή για να θησαυρίσει και κατάφερε να παγιδεύσει 13 άτομα που πίστεψαν τις υποσχέσεις του.

Πρώην δημοτικός υπάλληλος που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε πενταετή κάθειρξη για απάτες, συνελήφθη στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 70χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, έταζε δουλειά σε άνεργους μέσω υποτιθέμενης προκήρυξης του δήμου, όπου εργαζόταν ο ίδιος.

Με το παραπάνω πρόσχημα φέρεται να εισέπραττε χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά του για τη δήθεν συγκέντρωση των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και πιστοποιητικών.

Επιπλέον, κατά την ίδια απόφαση, έπειθε τα θύματά του σε σύναψη δανείου με σκοπό υποτιθέμενη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, αποσπώντας και τα χρήματα του δανείου.

Όπως περιγράφεται στην απόφαση του Δικαστηρίου, από την παράνομη δραστηριότητά του ο πρώην υπάλληλος του δήμου Παύλου Μελά απέσπασε σχεδόν 48.000 από συνολικά 13 θύματα. Κατόπιν έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 70χρονος φυγόποινος συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας και οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκτισης της ποινής.

Διαβάστε επίσης

Κοζάνη: Έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού και έκλεψε φιαλίδιο της Pfizer – Την συνέλαβαν

Δάφνη: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα

Πάτρα: Κορωνοπάρτι μέχρι τα ξημερώματα σε γνωστό κλαμπ (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:01