search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:33
MENU CLOSE

ΑΣΟΕΕ: Δίωξη στους συλληφθέντες της Τετάρτης, πορεία φοιτητών με αίτημα την απομάκρυνση του υπόδικου καθηγητή

13.01.2022 16:00
foitites-new

Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι συλληφθέντων κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που προορίζεται για κοινό όφελος από κοινού, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απείθειας, καθώς, σύμφωνα με το διαβιβαστικό που εστάλη στον εισαγγελέα, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν να δακτυλοσκοπηθούν.

Οι έξι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ και πορεία στη Βουλή

Στο μεταξύ, συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου και μέλη άλλων φοιτητικών συλλόγων, με αίτημα την απομάκρυνση του καθηγητή ο οποίος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για οικονομικές και άλλες υποθέσεις, και παραίτηση του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη.

Επίσης οι φοιτητές αντιτίθενται στην προοπτική της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τη νέα κατάληψη

Στη Θεσσαλονίκη, ελεύθεροι αφέθηκαν οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ που εκκενώθηκε, χθες το πρωί, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση.

Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, και μεταξύ αυτών εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Επειδή απουσίαζαν, όμως, οι μάρτυρες αστυνομικοί, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου και η κράτηση των συλληφθέντων ήρθη αυτοδικαίως.

Προηγουμένως, η εισαγγελέας πρωτοδικών είχε ασκήσεις εις βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Διαβάστε επίσης:

«Πέταξε» στα ύψη ο πληθωρισμός – «Έκρηξη» τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα

«Δεύτερη ευκαιρία» για τους πτωχευμένους ιδιώτες – Πώς μπορείτε να ενταχθείτε

Χρηματιστήριo: «Διέγραψε» την πανδημία και «σκαρφάλωσε» σε υψηλό 7ετίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07