search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:12
MENU CLOSE

Τηλεθέαση Top 10 14-16/1/2022: Μυθοπλασία-Ριάλιτι: 2-1

17.01.2022 19:17
tiletheasi-new

Με ποδοσφαιρική ορολογία στις σκληρές κόντρες για την τηλεθέαση του Παρασκευοσαββατοκύριακου και με κριτήριο την πρώτη θέση, η ελληνική μυθοπλασία επικράτησε των ριάλιτι– που είχαν ως κύριο εκφραστή της τυπολογίας το «Survivor»- με δύο- ένα.

Πάντως κάθε ημέρα του τέλους της εβδομάδας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και αποδόσεις.

Μικρή αλλά όχι απαρατήρητη είναι η κάμψη στην τηλεθέαση του Σαββάτου και της Κυριακής- πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα για κάθε μια από τις δύο ημέρες- με εξαίρεση τις πρώτες θέσεις. Τα Σαββατοκύριακα καταγράφεται, βάση δεδομένων της NielsenAudienceMeasurement, συγκέντρωση τηλεθεατών και σε χρονικά διαστήματα, πέραν εκείνου της βραδινής ζώνης- υψηλής- τηλεθέασης.

Παράλληλα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι τουλάχιστον τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής, δεν επιλέγουν την παραδοσιακή τηλεόραση για την διασκέδαση τους.

Πάντως το γεγονός ότι το βράδυ της Παρασκευής αλλά και της Κυριακής ο δείκτης τηλεθέασης εκτοξεύεται πάνω από το 14 με 15%, χάρη στα επεισόδια των παραγωγών μυθοπλασίας, μπορεί να ερμηνευτεί ότι όταν υπάρχει καλή πρόταση οι τηλεθεατές στην πλειονότητά τους θα στραφούν σε εκείνη.

Απόδειξη ότι ερήμην ισχυρής μυθοπλασίας στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης του Σαββάτου ξεχωρίζουν το «Survivor» και το σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

Την Παρασκευή ως αδιαφιλονίκητη κυρίαρχος στο σύνολο των προγραμμάτων της ημέρας είναι η απολαυστική κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Μιχάλη Ρέππα- Θανάση Παπαθανασίου.

Στανταράκι ο «Τροχός της τύχης» και νασου στην τριάδα οι θρυλικοί «Απαράδεκτοι» της Δήμητρας Παπαδοπούλου που την μαθαίνει και την «ακολουθεί» μια ικανή ομάδα τηλεθεατών είτε που την είχαν πρωτοδεί στα 90’ς είτε την είχαν ακούσει, ως νεότεροι, και τώρα έχουν την ευκαιρία να την δουν για πρώτη φορά.

Το Σάββατο είναι η μέρα του «Survivor». Ειδικά στο prime time ο ανταγωνισμός λες και έχει εκχωρήσει το έδαφος στον Σκάι και το ριάλιτι επιβίωσης.

Οι επιλογές των τηλεθεατών είναι σαν καναλαρισμένες και έτσι το δεύτερο σε προτίμηση πρόγραμμα, το «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες διαφοράς από το πρώτο σε προτιμήσεις πρόγραμμα της ημέρας.

Από τα αξιοσημείωτα, η εμφάνιση στην έβδομη θέση της σειράς «Αγάπη παράνομη» της ΕΡΤ1 το πρώτο επεισόδιο της οποίας επέλεξαν σχεδόν 600.000 τηλεθεατές. Και όχι τυχαία.

Το μέσο μερίδιο τηλεθέασης της τηλεοπτικής μεταφοράς του διηγήματος του Κωνσταντίνου Θεοτόκη ήταν περίπου δυόμιση φορές πάνω από το μέσο μερίδιο του σταθμού.

Την Κυριακή τα πράγματα ήταν τα αναμενόμενα. Η δραματική σειρά «Η γη ελιάς» επικράτησε του «Survivor» το οποίο, για όσο χρονικό διάστημα είχε απέναντί του τη μυθοπλασία του Mega δεν σήκωσε κεφάλι.

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε το κεντρικό δελτίου σταθμού που αναμετρήθηκε με εκείνο του Σκάι και επικράτησε με τηλεθέασης 6,6% έναντι 6,5%.

Στον σκληρό ανταγωνισμό του prime time άντεξε η κλασική κωμωδία ηθών- πολιτική σάτιρα «Υπάρχει και φιλότιμο» που μετέδωσε το Star και συγκέντρωσε την προτίμηση 569.000 τηλεθεατών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Παρέμβαση του Εισαγγελέα για τους αρνητές μοναχούς του Αγίου Όρους

Ξυλοδαρμός στην Αργυρούπολη: Ξεσπά η κόρη του δράστη – «Ντρέπομαι που είναι πατέρας μου»

Κορωνοϊός: Δωρεάν τα PCR test σε 15 ευρωπαϊκές χώρες (Πίνακας)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01