search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 08:39
MENU CLOSE

Κύρτσος: «Δεν παραιτούμαι, θα δούμε αν θα διαγραφώ»

18.01.2022 08:29
kyrtsos_new

Δεν λέει να κοπάσει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου.

Αρχικά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, απάντησε στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του» σημειώνοντας με ανάρτησή του στο twitter ότι ο Γ. Οικονόμου «κινείται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου», και το απόγευμα, μιλώντας στο ρ/σ στο κόκκινο 105,5 σχολίασε αναφερόμενος στο Μαξίμου ότι «ο κ. Οικονόμου έδειξε ότι δεν με θεωρούν πολύ δικό τους».

«Είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε φθορά ευρωπαϊκού επιπέδου κυνηγώντας τον Βαξεβάνη; Πρέπει να συζητάμε αν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και αν είμαστε η Ουγγαρία ή Πολωνία της Μεσογείου;», σχολίασε δηκτικά ο κ. Κύρτσος σχετικά με τις δικαστικές διώξεις εναντίον των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου.

Ο ίδιος προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να υπάρξουν «ευρωπαϊκές αντιδράσεις» εναντίον της Ελλάδας για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, επεσήμανε ότι «δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε στις αίθουσες των δικαστηρίων για να λύσουμε θέματα επικοινωνιακά και πολιτικά».

«Η γενική πολιτική εικόνα είναι ότι πάμε να σπαταλήσουμε πολιτικό κεφάλαιο και να βγαίνουν οι «πράσινοι» στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να λένε είστε σαν τον Όρμπαν».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «αυτό προσπαθώ να πω στην κυβέρνηση αλλά δεν νομίζω ότι ακούν το επιχείρημα».

Απαντώντας στα σενάρια περί διαγραφής του από τη ΝΔ ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «αποκλείεται να παραιτηθώ, επειδή υποστηρίζω τις απόψεις μου» και συνέχισε λέγοντας ότι «εάν κάποιον τον ενοχλούν οι απόψεις μου και πρέπει να διαγραφώ προφανώς κάποιο λάθος γίνεται». Ο ίδιος τόνισε «να δούμε αν θα διαγραφώ» καθώς όπως είπε η διατύπωση του Οικονόμου δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Ο Γιώργος Κύρτσος συμπλήρωσε ωστόσο ότι θα συνεχίσει να κάνει προτάσεις.

«Τίποτα από όσα υποστηρίζω δεν είναι εκτός πλαισίου. Μπορεί αυτά που λέω να είναι δυσάρεστα αλλά οι 101 θάνατοι πρέπει να μας οδηγήσουν στον προβληματισμό ή στον εφησυχασμό; Εγώ λέω στον προβληματισμό», σημείωσε ο ίδιος

Παράλληλα, ο «γαλάζιος» ευρωβουλευτής εξαπέλυσε τα βέλη του για άλλη μία φορά ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες ώστε η χώρα να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Novartis σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της που έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Κάνοντας λόγο για τεράστια παράλειψη της κυβέρνησης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει να στραφούμε κατά της Novartis και να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω».

«Όταν άρχισα να ανεβάζω του τόνους της κριτικής, παρατήρησα δημοσιεύματα στην “Καθημερινή” για παράδειγμα, ότι θα πάω στον Βελόπουλο», σημείωσε ο ίδιος και αφού με επιστολή του ξεκαθάρισε το αντίθετο, σημείωσε ότι τα εν λόγω σενάρια συνεχίστηκαν.

«Ο καθένας παίζει με το σενάριο που έχει στο νου του αντί να απαντήσει στο επιχείρημα. Πάμε καλά στον covid; Όχι Είναι ικανοποιητικές οι συγκοινωνίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη; Όχι. Το να λες ότι αυτά λέει γιατί σκέφτεται να πάει στον Βελόπουλο, αυτό είναι δίκη προθέσεων και κλασική μέθοδος απαξίωσης» σημείωσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι απαιτεί δημόσια συζήτηση.

Διαβάστε επίσης:

Πάνος Καμμένος: «Ξαναχτύπησε» με νέα φωτογραφία που θα… συζητηθεί

Κατερίνα Μονογυιού: Η πρώτη ανάρτησή της μετά τον θάνατο του αδελφού της

ΚΙΝΑΛ: Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Δημήτρης Μάντζος – Πότε αναμένεται η ανακοίνωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 08:30