search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:17
MENU CLOSE

«Χάπι του βιασμού»: Τι προκαλεί στον οργανισμό – Γιατί δε γίνεται εύκολα αντιληπτό από το θύμα

19.01.2022 12:58
poto-new

Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένουν οι αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν χορηγήθηκε στην 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη το λεγόμενο «χάπι» του βιασμού.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη, ψυχοτρόπο ουσία, η οποία καθώς είναι άχρωμη και άγευστη, μπορεί κάποιος να τη ρίξει , σε μορφή σκόνης στο ποτό του θύματος του χωρίς να γίνει εύκολα αντιληπτή.

Όταν το θύμα καταναλώσει την εν λόγω ουσία, αισθάνεται άμεσα υπνηλία, ενώ είναι πιθανό να χάσει ακόμη και τις αισθήσεις του.

Ακόμα και όταν συνέλθει, το θύμα εξακολουθεί να έχει μειωμένη ικανότητα να θυμηθεί τι έχει συμβεί τις προηγούμενες ώρες και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον δράστη του βιασμού.

Ύπουλες, μικρές ποσότητες σε αλκοολούχα ποτά

Το GHB, όπως έχει γίνει γνωστό, το «χάπι» του βιασμού μετά από ένα 24ώρο είναι δύσκολο να εντοπιστεί στον οργανισμό και το γεγονός ότι συναντάται σε μικρές ποσότητες σε αλκοολούχα ποτά όπως κρασί και μπύρα, δυσκολεύει τους ειδικούς στις τοξικολογικές εξετάσεις να αποφανθούν εάν, πράγματι, χορηγήθηκε στο θύμα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις τις 24χρονης ανίχνευσαν στον οργανισμό της ουσίες που μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα, ωστόσο, τα επίσημα αποτελέσματα είναι αυτά που περιμένουν οι αρχές, έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν αυτό που της χορηγήθηκε ήταν το λεγόμενο «χάπι» του βιασμού.

Διαβάστε επίσης:

Πάτμος και Αθήνα στις καλύτερες κρουαζιέρες του κόσμου για το 2022

Η στιγμή που ο «δυνητικά επικίνδυνος» αστεροειδής περνά ξυστά από τη Γη – Δείτε πως τον κατέγραψε το Αστεροσκοπείο (Video)

Καβάλα: Θρίλερ με 38χρονη φωτογράφο που βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:14