search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:34
MENU CLOSE

Εκλογές την Άνοιξη γιοκ και με ταχύτητα…Οδοντωτού οι επενδύσεις

19.01.2022 08:24
ekloges_new

Όλη αυτή η κουβέντα στα παρασκήνια που γίνεται στα πολιτικά γραφεία φρενάρει κάποιες αποφάσεις που αφορούν την οικονομία;

Αν δει κανείς δυο τρεις περιπτώσεις, προφανώς ναι. Σου λέει, αν είναι να γίνουν ορισμένες σημαντικές κινήσεις, κάτσε να δούμε, να περιμένουμε πότε θα έχουμε κάλπες. Τρία παραδείγματα:

1) Το σήριαλ της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν προβλέπεται να λήξει πριν τον Απρίλιο.

2) Το ποσοστό πώλησης του 40% που κατέχει το ΤΧΣ στην Εθνική Τράπεζα, είναι μεν απόφαση να δοθεί –και μάλιστα υπάρχουν τρία μεγάλα ονόματα της εγχώριας επιχειρηματικότητας που ενδιαφέρονται – αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει για διάφορους λόγους διαδικαστικούς και μη μέχρι το Σεπτέμβρη.

3) Ούτε ο διαγωνισμός για την πώληση της ΛΑΡΚΟ δεν βλέπω να καταλήγει πριν το καλοκαίρι, όχι μόνο γιατί υπάρχουν μεγάλα ζητήματα, νομικά, περιβαλλοντικά –ακόμα και δικαστικές περιπέτειες ενός συνεταίρου σε ένα από τα σχήματα που κατεβαίνει στον διαγωνισμό– αλλά σου λέει μεγάλο το project πολλά τα προβλήματα, πολλές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, και μάλλον λίγο πριν, ή μετά τις επόμενες εκλογές, θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο.

4) Να λοιπόν που αυτά και αλλά και πολλά ακόμα συνδέονται με το ξεκαθάρισμα, πότε θα έχουμε την εκλογική αναμέτρηση, ή μάλλον τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Μπαίνω στον πειρασμό να σας πω, ότι, για όσους το στριφογυρίζουν ακόμα, εκλογές την ερχόμενη άνοιξη – Μάιο– …πάπαλα (όπως λέγαμε μικροί).

Διαβάστε επίσης:

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και στην Αττική Οδό;

Ο μεταρρυθμιστής Πιερρακάκης και η «υπόσχεση» Ανδρουλάκη στους καναλάρχες

Η κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και οι σχέσεις Μητσοτάκη-Δένδια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09