search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:15
MENU CLOSE

Η κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο και οι σχέσεις Μητσοτάκη-Δένδια

14.01.2022 07:30
mitsotakis-dendias-24-new

Ποιες είναι οι προτιμήσεις της Αθήνας για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο; Τουλάχιστον αν δεν είναι προτιμήσεις, ποιες είναι οι συμπάθειες. Ο πρώην-πλέον υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστουδουλίδης που θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, έχει εξαιρετικές στενές φιλικές σχέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Αλλά αυτό που έχει σημασία, πέρα από τις φιλίες, είναι η ταύτιση απόψεων που έχουν για σκληρή γραμμή στο κυπριακό, πράγμα που στηρίζει, ακολουθεί και στηρίζει σε κάθε ευκαιρία ο Έλληνας υπουργός και φίλος του. Θα μου πείτε λίγο είναι αυτό; Προφανώς όχι, ίσως είναι για καλό. Δεν γνωρίζω όμως, αν έχουν την ίδια άποψη στο Μαξίμου, αν θέλουν να κρατήσουν αποστάσεις, να μην δείξουν προτιμήσεις, να αφήσουν να εξελιχθεί η κούρσα της προεδρικής εκλογής κρατώντας διακριτικές αποστάσεις. Το σωστό.

Στο ποια στάση θα κρατήσει Αθήνα και τι γραμμή θα ακολουθηθεί στην πορεία προς τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, θα κριθούν σε ένα βαθμό και οι σχέσεις του Νίκου Δένδια με τον πρωθυπουργό. Προβληματικές δεν είναι -ακόμα- αλλά δεν θα έλεγε όμως κανείς, ότι είναι και οι καλύτερες δυνατές.

Διαβάστε επίσης:

Η γύρα στα κανάλια του Μητσοτάκη και οι παγωμένες επενδύσεις του Ιβάν

Η ζαριά Μητσοτάκη και ο λογαριασμός του ΣΥΡΙΖΑ

Το Μέγαρο στην πρίζα για τις αυξήσεις ρεύματος και τα ζόρια για την «πράσινη ενέργεια»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10