search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:30
MENU CLOSE

Εξοπλίζοντας την εθνική μας κυριαρχία και ασφάλεια!

24.01.2022 13:08
rafale_new

Με αφορμή την άφιξη των έξι πρώτων εξοπλισμένων και ετοιμοπόλεμων πολεμικών αεροσκαφών και εν αναμονή του υπόλοιπου εξοπλιστικού υλικού, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο και δυσεπίλυτο εθνικό πρόβλημα που λέγεται Τουρκία.

Η Ελλάδα πρέπει να το πάρει απόφαση ότι βασικός παράγων των εθνικών της προτεραιοτήτων και της κοινωνικής της προόδου και ευημερίας αποτελούν οι εξοπλισμοί. Όσο είναι επαρκώς εξοπλισμένη ώστε να μπορεί να αποτρέψει κάθε δεύτερη τουρκική σκέψη, δεν έχει να φοβάται τίποτα. Άρα, πρέπει να γίνει κατανοητό στους Έλληνες πολίτες ότι οι εξοπλισμοί αποτελούν θεμελιώδη λίθο της εθνικής μας ύπαρξης. Χωρίς εξοπλισμούς και με γείτονα την Τουρκία, το μέλλον της Ελλάδας θα είναι εσαεί υπονομευμένο.

Άρα, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν όλοι εκείνοι οι πολίτες που αναμασούν την αντεθνική πλέον και άνευ περιεχομένου επί της ουσίας, ανοησία για λεφτά στην υγεία και την παιδεία και να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει ούτε εθνικό σύστημα παιδείας, ούτε υποδομές υγείας με υπονομευμένη εθνική κυριαρχία. Τελεία και παύλα. Κάθε άλλη άποψη αποτελεί ευθεία υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων. Η Ελλάδα για να έχει μέλλον, οφείλει να είναι εξοπλισμένη. Αλλιώς, ας μετακινήσει τα σύνορά της στο …Λουξεμβούργο!

Επίσης, πρέπει ως κοινωνία να αποδεχτούμε και να κατανοήσουμε κάποια στιγμή αυτονόητα πράγματα. Όταν οι ξένοι μας βοηθούν, κάνουμε λόγο για εθνική υποτέλεια, όταν δεν μας βοηθούν, παραπονιόμαστε για την ανθελληνική στάση τους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα στα 200 χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας υπήρξε ευνοημένη από τις ξένες επεμβάσεις και σε πολλές περιπτώσεις, αχάριστη απέναντι σε αυτές. Θυμίζουμε μόνο ότι από τα «απεχθή» δάνεια της Αγγλίας σε ένα ανύπαρκτο κράτος δίχως εμπράγματες εγγυήσεις, έως την «απεχθή» επέμβαση των ξένων δυνάμεων στο Ναβαρίνο, την «απεχθή» Βαυαροκρατία, την «απεχθή», επίσης, επέμβαση ξένων δυνάμεων στον γελοίο πόλεμο του 1897, έως το «απεχθές» σχέδιο Μάρσαλ και την «απεχθή» ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα επέκτεινε τα σύνορά της επτά φορές (τις έξι δίχως πόλεμο!) και γνώρισε μεταπολεμικά από γενιά σε γενιά, εντυπωσιακή ανάπτυξη και αλματώδη αλλαγή στο επίπεδο ζωής. Μέσα στην …απέχθεια και την εξάρτηση!

Επιστρέφοντας στα εξοπλιστικά, να θυμίσουμε ότι η Φινλανδία, μια χώρα που δεν είναι στο ΝΑΤΟ άλλα έχει την… τύχη να συνορεύει με την Ρωσία (με κοινά σύνορα σε ένα μήκος 1340 χιλιόμετρων), παρήγγειλε πρόσφατα συνολικά 64 αεροσκάφη τύπου F-35A Lightning II της αμερικανικής Lockheed Martin προκειμένου να θωρακίσει την φινλανδική παιδεία, υγεία, τον φινλανδικό επίπεδο ζωής. Τόσο απλά.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η Τουρκία χαράζει εθνική πολιτική, τουλάχιστον στα θέματα με την Ελλάδα, ανεξαρτήτως προσώπων, πολιτικών, διεθνών σχέσεων και ισορροπιών. Ήδη, ο Ερντογάν εγκαταλείπει ταχύτατα τον μεγαλομουσουλμανισμό του σε Καύκασο, Κεντρική Ασία, Περσικό Κόλπο, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ευρώπη – έκτος Ελλάδας και Κύπρου. Τα βρίσκει ακόμα και με τους Αρμένιους που πριν λίγους μήνες βομβάρδιζε, αλλά με την Ελλάδα τίποτα δεν αλλάζει.

Το μόνο που μένει να αλλάξει στην Ελλάδα, είναι η ιδιαίτερα περίεργη  αντίληψη του εθνικού συμφέροντος σε κάποια ελληνικά κόμματα που πολλές φορές συμπίπτει με τις τουρκικές επιδιώξεις, όπως το γκρέμισμα του τείχους στο Έβρο, τα ανοιχτά θαλάσσια σύνορα και άλλες πολλές μακεδονικές και μη ιστορίες. Το χρωστάνε στο έθνος και στην δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης:

Δημαγωγικό παιχνίδι λέξεων και εννοιών

Να μην γίνει η πανδημία ευκαιρία να πλουτίσουν κάποιοι

Φιλιππιάδα – Αθήνα: ο θρίαμβος μιας διαδρομής!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28