search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:53
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτικη, καμία προσδοκία από ΣΥΡΙΖΑ

30.01.2022 19:11
Dimitris Koutsoumbas_new

Το ΚΚΕ ψηφίζει την πρόταση μομφής, αλλά δεν αφήνει καμία πτυχή εκτός, σε αντίθεση με το περιορισμένο περιεχόμενο που της δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν το στίγμα που έδωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, στην πολιτική της, στο αντιδραστικό κράτος, στο σάπιο σύστημα που υπηρετείται μαζί με άλλα κόμματα, κάνουμε κάθε μέρα μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις σχολές, στα σχολεία, στα νομοσχέδια που φέρνετε. Δεν περιμέναμε τη σημερινή συζήτηση στη βουλή και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της ΝΔ που δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε τη ζωή του λαού, μπροστά στα κέρδη των καπιταλιστών, καμία προσδοκία από τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει ξανά να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη για να κάνει τα ίδια, υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πρόσθεσε ότι μομφή στην κυβέρνηση ήταν και το χθεσινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, όπου οι εργαζόμενοι της Αττικής συναντήθηκαν με τους φορείς της Πάτρας, αλλά και οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την ερχόμενη Τρίτη.

«Μομφή στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι αγώνες των φοιτητών, των μαθητών, που θέλουν ανοιχτά σχολεία, ανοιχτά στις σχολές τους, με αραίωση των τμημάτων, με προσλήψεις καθηγητών που λείπουν, ,με προσωπικό καθαριότητας που δεν υπάρχει. Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα των τελευταίων ημερών», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πολλαπλασιαστούν. Για να παίρνει η μομφή στην αντιλαϊκή πολιτική ένα ουσιαστικό περιεχόμενο».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι το αστικό κράτος είναι ταχύτατο και αποτελεσματικό όταν πρόκειται να προστατέψει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, τότε γίνεται δυσκίνητο, χωρίς σχέδιο και υποδομές.

Αναφερόμενος στα θέματα της κακοκαιρίας, καταλόγισε στην κυβέρνηση υποκρισία για το ότι δήθεν ανακάλυψε ευθύνες της Αττικής Οδού ενώ, όπως είπε, σύμφωνα με τα όσα γράφονται, ετοιμάζεται να της δώσει «προίκα» κονδύλια απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης. Απευθυνόμενος ειδικότερα στον πρωθυπουργό «τώρα θυμηθήκατε το όχι ευκαταφρόνητο αχόρταγο κέρδος αυτής της εταιρείας κύριε Μητσοτάκη; Τώρα ανακαλύψατε τις συμβάσεις παραχώρησης; Τόσα χρόνια δεν ξέρατε τι μυθώδη κέρδη έχει βγάλει η εταιρεία από τα χρυσοπληρωμένα διόδια;

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις προς τους εγκλωβισμένους της Αττικής Οδού, σημείωσε πως «καμιά αποζημίωση δε μπορεί να εξαγοράσει τη σιωπή, να κατευνάσει την οργή» είπε και πρόσθεσε ότι «αυτές οι τραγικές καταστάσεις θα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ κάνει:

-Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί άφησε απροστάτευτο το λαό απ’ την κακοκαιρία.

-Μομφή γιατί δυο χρόνια απ’ την έναρξη της πανδημίας βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση με πάνω από 100 θανάτους τη μέρα.

-Μομφή γιατί την ίδια ώρα έχει ενισχύσει το νομικό οπλοστάσια ενάντια σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κάτι που, όπως είπε, είναι «απόδειξη πως η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή».

Παράλληλα σημείωσε ότι η μομφή του ΚΚΕ δεν αφήνει απ΄εξω καμία πτυχή, αφορά όλα τα πεπραγμένα της σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε πρόταση μομφής με περιορισμένο περιεχόμενο.

Ειδικότερα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρόσφερε στήριξη στην κυβέρνηση τόσο όσον αφορά την πανδημία όσο και στις φωτιές, ότι έδωσε «χέρι βοήθειας» στην κυβέρνηση της ΝΔ. Όταν ο ένας δίνει βοήθεια στον άλλο, είπε, «στη γλώσσα τη δική μας λέγετε ‘’σύμμαχοι’’», διότι έχουν κοινή στρατηγική που πάση θυσία πρέπει να υλοποιηθεί.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί αντιπολιτευτικό σόου για τα μικρά και επιμέρους και όχι για τα μεγάλα και τα σημαντικά και σημείωσε περαιτέρω πως ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια της ΝΔ.

Ο λαός είπε, έχει κουραστεί από τους σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από σωτήρες – σταρ και παρέπεμψε στο σύνθημα του ΚΚΕ «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό» που όπως τόνισε είναι βγαλμένο μέσα από τους καθημερινούς αγώνες.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση Μομφής: Σοβαρό επεισόδιο Γεωργιάδη – Πολάκη – Τους χώρισε η φρουρά της Βουλής

Πρόταση μομφής: Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή – Σε εξέλιξη οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (Live)

Πρόταση μομφής – Βαρουφάκης: «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:51