search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 03:32
MENU CLOSE

Πρόταση μομφής – Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάνατε πρόταση δυσπιστίας για τον κ. Φουρθιώτη; (Video)

30.01.2022 19:49
mitsotakis

Με αναφορά στην περιπέτεια υγείας της βουλευτού Επικρατείας και πρώην υπουργού της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Κύριε Τσίπρα μας ενημερώσατε στην ομιλία σας ότι έχω τελειώσει πολιτικά. Φαντάζομαι ότι η εκτίμησή σας είναι το ίδιο ακριβής όπως όταν είπατε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο ο Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές», είπε ο πρωθυπουργός.

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να διαστρέφει την πραγματικότητα. Κάθε πρόταση και δύο ψέματα, όχι ένα. Θα αποδομήσουμε ένα-ένα τα ψέματα που είπατε σήμερα εδώ μέσα», συνέχισε.

«Ακόμα και όταν επιμένετε στο αίτημά σας για εκλογές δεν είπατε τίποτα για μία εναλλακτική πρόταση. Τι ακριβώς ζητάτε; Ποιος να προκύψει και ποιος να κυβερνήσει; Αυτός που επί 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές δεν τόλμησε να κάνει ένα απολογιστικό συνέδριο για τα αίτια της ήττας του», συνέχισε.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί κοινοβουλευτικές διαδικασίες για να εξάγει τα εσωκομματικά της προβλήματα. Δεν είναι η πρώτη φορά, αν και σήμερα ξεπεράσατε τον χειρότερο εαυτό σας, που αντιστρέφετε λέξεις, σημασίες και νοήματα για να αντιστρέψετε την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση σηκώνει το γάντι»

»Θυμίζετε μία ρήση του Σαίξπηρ: ότι η αλήθεια μπορεί να χρησιμοποιείται σαν ένα μαλακό γάντι που συχνά φοριέται ανάποδα. Αυτό το γάντι λοιπόν η κυβέρνηση το σηκώνει, όσο προσχηματικό και γεμάτο πολιτικές κηλίδες κι αν είναι», συνέχισε o πρωθυπουργός.

«Η ανάληψη ευθύνης είναι για τα δύσκολα κι εμείς περάσαμε μέσα από τις θύελλες με τις λιγότερες απώλειες. Λυπάμαι που η συγγνώμη που δεν έγινε αντιληπτή από όσους δεν την διατύπωσαν. Η συγγνώμη δεν είναι μία απλή λέξη. Είναι μία πολιτική πράξη με ειδικό βάρος. Απευθύνεται σε όσους ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας της επιχειρησιακής ανεπάρκειας ενός ιδιωτικού φορέα και της οργανωτικής αδυναμίας του κράτους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «οι όποιες αστοχίες, δεν μηδενίζουν το τεράστιο έργο που έχει γίνει».

«Υπερδιπλασιάστηκαν οι ΜΕΘ επί των ημερών αυτής της κυβέρνηση και έχουμε προσλάβει 12.000 επαγγελματίες υγείας. Το 84% των ενηλίκων είναι πια θωρακισμένο. Αν ήμασταν σε αυτό το ποσοστό τον Σεπτέμβριο θα είχαμε γλυτώσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Δεν ξεχνάμε ποιοι υποτιμούσαν τους επιστήμονες προτείνοντας κτηνιατρικά φάρμακα για θεραπείες. Αναγνώρισε ο κ. Πολάκης χωρίς να τον αναφέρω τον εαυτό του σε αυτό που είπα», ανέφερε.

«Εδώ και δύο χρόνια, η Πολιτεία στήριξε την οικονομία και την κοινωνία με 43 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάλυψε τις αμοιβές και την ασφάλιση όσων δεν δούλεψαν. Ανέστειλε οφειλές και κυρίως κράτησε ζωντανές τις θέσεις εργασίας παντού στη χώρα. Η Ελλάδα θα παρουσιάσει την πιο υψηλή ανάπτυξη το 2021. Παρουσίασε τη μεγαλύτερη πτώση στην ανεργία. Ο δείκτης οικονομικού κλίματος δείχνει τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας να δείχνουν ρεκόρ εικοσαετίας. 50.000 άνεργοι βρήκαν δουλειά από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Η αύξηση του κατώτατου μισθού έρχεται την 1η Μαΐου του 2022. Ο ΕΝΦΙΑ ήδη μειώθηκε κατά 22%», συνέχισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

»Κάτι πρέπει να βλέπει στη χώρα μας η Microsoft για την επένδυσή της και η Cisco με τις εκατοντάδες θέσεις υψηλής εξειδίκευσης», πρόσθεσε.

«Τα Rafale δεν έχουν σημασία για όσους διαδηλώνουν για τον Κουφοντίνα»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησής του την οποία χαρακτήρισε «δεύτερο πυλώνα». «Ο κόσμος της εργασίας διαθέτει πλέον ένα σαφές πλαίσιο για την απασχόληση εξ αποστάσεως και περισσότερες άδειες και για τους δύο γονείς. Προστασία από την αυθαιρεσία στους χώρους εργασίας. Ο καινοτόμος θεσμός του πρώτου ενσήμου, έρχεται να ενισχύσει νέα παιδιά που δεν είχαν δουλέψει ξανά στη ζωή τους. Τον Δεκέμβριο 634.000 χαμηλοσυνταξιούχοι έλαβαν έκτακτη ενίσχυση. Δώσαμε δουλειά σε ΑΜΕΑ και σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Αλλά και 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί», είπε.

Για τις μεταναστευτικές ροές που μειώθηκαν στο «χαμηλότερο επίπεδο της 10ετίας», ανέφερε: «Δεν μπορώ να μην σταθώ στην ακρογωνιαία εθνική προϋπόθεση της ισχυρής Ελλάδος που όλοι οραματιζόμαστε. Που δεν είναι άλλη από την αμυντική και διπλωματική μας πολιτική. Αυτή που πλαισιώνεται και από τους αποτελεσματικούς χειρισμούς μας στο μεταναστευτικό. Το 2019 μετανάστες και πρόσφυγες που βρισκόντουσαν σε δομές ήταν 65.000, σήμερα είναι περίπου οι μισοί. 121 παλιές δομές, πολλές από αυτές ήταν τρώγλες, έγιναν 34 και τώρα είναι ανθρώπινες».

«Κύριε Τσίπρα» -συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- «όταν αναφέρεστε στα 5 δισ. των απευθείας αναθέσεων έχετε συμπεριλάβει και τα Rafale που πετάνε ήδη στους Αττικούς ουρανούς; Στην τελετή υποδοχής ούτε ένας συνάδελφός σας δεν καταδέχτηκε να έρθει. Τα Rafale βελτιώνουν τις σχέσεις μας, από το Ισραήλ μέχρι τον Αραβικό κόσμο. Αυτά δεν έχουν σημασία για όσους διαδηλώνουν για τον Κουφοντίνα και στη Βουλή καταψηφίζουν κορυφαίες στρατηγικές συμφωνίες».

«Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε;»

«Αφιερώσατε το 1/3 της ομιλίας σας για τον κ. Φουρθιώτη. Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο που μεγαλούργησε επί δικών σας ημερών και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών. Αναρωτιέμαι αν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με αυτή την επιλογή σας. Γι’ αυτό την κάνετε τελικά αυτή την πρόταση δυσπιστίας; Για τον κύριο Φουρθιώτη;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

» Είναι τόσο σημαντικός στο πολιτικό στερέωμα. Βρήκα ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο κύριος Φουρθιώτης είναι τόσο σημαντικός στον πολιτικό διάλογο που κανένας άλλος αρχηγός της αντιπολίτευσης, ο όποιος πήρε τον λόγο, δεν έκανε ούτε μία αναφορά σε αυτόν. Κανείς, μόνο εσείς. Πόσο πιο χαμηλά κ. Τσίπρα θα πέσετε; Πόσο πιο απελπισμένος θα γίνετε;», συνέχισε.

«Novartis η πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ»

«Δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας για αυτούς που στοχοποίησαν 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Η αθλιοδέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis. Κατηγορούνται πια γιατί δημοσίευσαν ψεύτικά στοιχεία, όχι για την άποψή τους», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

»Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι συμμορία. Δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Πικραμμένος, τέσσερα στελέχη του κόμματος μας, οι κύριοι Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λυκουρέντζος και Σαλμάς στοχοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της σκευωρίας. Όλων οι υποθέσεις αρχειοθετήθηκαν από την Δικαιοσύνη. Πότε επιτέλους θα έχετε το θάρρος να τους ζητήσετε συγγνώμη; Πότε; Διακόπτω την ομιλία μου και πάρτε το λόγο για να τους ζητήσετε συγγνώμη. Τους κρεμάσατε στα μανταλάκια σ’ αυτήν εδώ πέρα την αίθουσα, στην πιο άθλια σκευωρία που κατασκευάστηκε ποτέ», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ και την αντιλαϊκή πολιτικη, καμία προσδοκία από ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση Μομφής: Σοβαρό επεισόδιο Γεωργιάδη – Πολάκη – Τους χώρισε η φρουρά της Βουλής

Μαριέττα Γιαννάκου: Εκτάκτως στο Νοσοκομείο – Oι πρώτες πληροφορίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09