search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:30
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: «Ο Ιανουάριος έκλεισε με 7.500 θανάτους κατά το 4ο κύμα» – Τι είπε για πιθανή άρση των μέτρων (Video)

01.02.2022 13:18
meth-new

Στον απολογισμό των νεκρών από κορωνοϊό στην χώρα μας μέχρι τον Ιανουάριο κατά το 4ο κύμα της πανδημίας, οι οποίοι έφτασαν τους 7.500, εστίασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο από τους κυριότερους παράγοντες για την μακροσκελή «μαύρη» λίστα, αποτελούν το αυξημένο ποσοστό των ανεμβολίαστων αλλά και το γεγονός ότι το ΕΣΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την θνητότητα και την νοσηρότητα, ωστόσο η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ο Ιανουάριος έκλεισε με 7.500 θανάτους το 4ο κύμα. Η πρώτη και αιτία είναι οι ανεμβολίαστοι», είπε ο γιατρός μιλώντας στο Mega.

«Το ΕΣΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε αυτές τις μεγάλες ανάγκες. Όταν αυτές υπερβαίνουν τα όρια μας έχουν επίπτωση στην νοσηρότητα και την θνητότητα», συμπλήρωσε.

«Σε όλον τον κόσμο, η μετάλλαξη Όμικρον είναι ένα στέλεχος υπερμεταδοτικό, δεν οδηγεί και δεν πιέζει το σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ. Έχουμε μείωση των εισαγωγών μας και τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τα εισιτήρια. Ωστόσο είναι πολύ υψηλά τα νούμερα των κρουσμάτων καθώς η πανδημία αναζωπυρώθηκε από την όμικρον», ανέφερε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» σχετικά με την μετάλλαξη «Όμικρον».

«Το μεγαλύτερο μάθημα που πήραμε ήταν ότι δεν επεκτείναμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Διαφωνώ με την πολιτεία που δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είμαστε λιγότερο δημοκράτες όταν πιστεύουμε ότι το εμβόλιο μπορεί να περάσει ως υποχρεωτική ενέργεια. Έτσι προστατεύεται η ζωή», σχολίασε.

Τι είπε για την άρση των μέτρων

«Έχουμε σταθεί μακριά από αυτές τις πολιτικές αποφάσεις. Δεν είμαστε σύμφωνοι. Χθες η θετικότητα ήταν στο 17%, δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Πρέπει να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα εάν θέλουμε να έχουμε ένα ηπιότερο 5ο κύμα και να μην χαλαρώσουμε καθόλου», ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος σχολιάζοντας τα όσα άλλαξαν την Δευτέρα στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

«Οι 800 εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν θα απολυθούν. Για τους νέους προσληφθέντες, ωστόσο, δεν είναι απλά υποχρέωση του υγειονομικού να εμβολιαστεί αλλά είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του υγειονομικού», είπε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 11/2 η δίκη του – Ειδικό σχέδιο για τη μεταγωγή στον Κορυδαλλό (Video)

Πάνος Νάτσης: Σε σοκ ο οδηγός του φορτηγού – «Θα πουλήσω τη μηχανή μου» (Video)

Ρουβίκωνας: Οκτώ συλλήψεις για την παρέμβαση στην Αττική Οδό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 18:29