search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Λογικό να «θυσιάσουμε» τις Απόκριες για το Πάσχα (Video)

09.02.2022 08:20
monastiraki_new

Την εκτίμηση ότι η πανδημία μπαίνει σε φάση σταθεροποίησης έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Παράλληλα ο καθηγητής υποστήριξε ότι, κατά την γνώμη του, θα ήταν προτιμότερο να «θυσιαστούν» οι Απόκριες ώστε να εορταστεί το Πάσχα με πιο χαλαρά μέτρα.

«Θα ήθελα να πω όχι, αλλά είναι η πιο λογική προσέγγιση», σχολίασε στον ΣΚΑΪ απαντώντας για το αν θα πρέπει να ακυρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε επίσης ότι η πανδημία εξακολουθεί να παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης ωστόσο σχολίασε πως η κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη.

«Ο ρυθμός των εμβολιασμών για την τρίτη δόση σε συνδυασμό με το ποσοστό του πληθυσμού που χάνει την ανοσία επειδή για παράδειγμα έχει κάνει εδώ και πολύ καιρό τις δύο δόσεις εμβολίου, κάνει την κατάσταση να είναι εύθραυστη, από αυτό εξαρτάται αν θα πάμε σε αποκλιμάκωση μετά τα μέσα Φλεβάρη», τόνισε ο καθηγητής.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ντόρα Ψαλτοπούλου σχολίασε ενόψει των Αποκριών πως το πρόβλημα σε αυτές τις μορφές διασκέδασης είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση σε αυτούς που συμμετέχουν.

«Δεν υπάρχει καθαρή εξήγηση γιατί είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, αν δεν έχουμε όλα τα δεδομένα μπορεί να δοθεί λάθος απάντηση. Οι υγειονομικοί καταβάλλουν την μέγιστη προσπάθεια. Χρειάζεται μια ειδική επιτροπή για να μελετήσει τα δεδομένα», ανέφερε η καθηγήτρια σχετικά με τον υψηλό αριθμό θανάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Δολοφονία Άλκη: Αυτός είναι ο 25χρονος που παραδόθηκε στις Αρχές, γνωστός και ως «Αθηναίος»

Υπόθεση βιασμού Γεωργίας: Το πόρισμα των Ελβετών για το δείγμα ούρων – Τι αναφέρει για αλκοόλ και ουσίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:23