search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 19:15
MENU CLOSE

Δημήτρης Λιγνάδης: Αποδοκιμάστηκε ο σκηνοθέτης – Αίτημα Κούγια για διακοπή

11.02.2022 10:29
dikilignadi_112

Λίγο μετά της τις 9 το πρωί έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο κατηγορούμενος για τέσσερις υποθέσεις βιασμού, Δημήτρης Λιγναδης.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης μετήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες, ενώ δεν γλίτωσε τις αποδοκιμασίες, αφού κόσμος που ήταν στο σημείο του φώναξε «αλήτη, αλήτη», όταν τον είδε.

Στη δικαστική αίθουσα το «παρών» έδωσαν τόσο οι καταγγέλλοντες όσο και συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Όταν μπήκε στη δικαστική αίθουσα, πρόσωπο του φιλικού του περιβάλλοντος έσπευσε να του πιάσει το χέρι με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να παρέμβουν και να οδηγήσουν τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Εξαίρεση ενόρκων

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με τον Αλέξη Κουγια να εξαιρεί τρεις γυναίκες, ενώ δυο ακόμη εξαίρεσε ο εισαγγελέας.

Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου περιλαμβάνει 3 γυναίκες τακτικές δικαστές, ένα άνδρα και τρεις γυναίκες ενόρκους, ενώ ο εισαγγελέας είναι άνδρας. Το δικαστήριο κλήρωσε και δυο αναπληρωματικά μέλη.

Αίτημα γα διακοπή

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή της δίκης για ένα μήνα λόγω φόρτου εργασίας.

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δε ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή» είπε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας διακοπή της δίκης.

Το δικαστήριο έχει αποσυρθεί σε διάσκεψη για να αποφανθεί επί του αιτήματος του Αλέξη Κούγια.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών – Τι ερευνά το Ανθρωποκτονιών, τι λένε οι ιατροδικαστές

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου

Δολοφονία Άλκη: Στην ανακρίτρια ακόμη τέσσερις συλληφθέντες – Μυστήριο με τον 12ο δράστη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 19:14