search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:31
MENU CLOSE

Μικρές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μελετά ο πρωθυπουργός – Στόχος του το άνοιγμα προς τα… δεξιά

11.02.2022 07:00
maximou-new (2)

Τα σενάρια για εκλογές φέρνουν μοιραία και σενάρια για ανασχηματισμό της κυβέρνησης με την λογική ότι ο πρωθυπουργός θα θελήσει να φτιάξει ένα νέο σχήμα με το οποίο θα οδηγήσει την χώρα στις κάλπες.

Οι πληροφορίες ωστόσο λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σκέφτεται να κάνει καμία σημαντική αλλαγή στο κυβερνητικό του σχήμα παρά μόνο  κάποιες μικρές διορθώσεις.. Οι διορθώσεις αυτές θα κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του δεξιού προφίλ της κυβέρνησης και όχι του κεντροδεξιού όπως λέγεται.

Οι αλλαγές θα είναι στοχευμένες και θα σηματοδοτούν την στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή αλλά και σε εκείνο το κομμάτι της δεξιάς που συμπορεύτηκε  μαζί του στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.  Παράλληλα  με τις αλλαγές που λέγεται ότι θα κάνει θα κλείσει  κάποια  ανοικτά θέματα τα οποία τα έχουν δημιουργήσει πρόσωπα ξένα με την αντίληψη του πρωθυπουργού.  

Η γκρίνια που υπάρχει μέσα στην ΝΔ  έχει να κάνει κυρίως  με το γεγονός ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχουν πολλά στελέχη από το πρώην ΠΑΣΟΚ και  από το ΠΟΤΑΜΙ,  και λιγότερα από αυτό που λέμε παραδοσιακή δεξιά.

Με δεδομένο ακόμα ότι το κυβερνών κόμμα  εμφανίζεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά  να καταγράφει ένα μεγάλο αριθμό δυσαρεστημένων πολιτών το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά τρόπους  για να συγκρατήσει τις διαρροές. Και αυτό γιατί οι  πληροφορίες που φτάνουν από παντού στο περιβάλλον του πρωθυπουργού κάνουν λόγο για την δημιουργία ενός νέου «αυθεντικού « δεξιού κόμματος  το οποίο θα εκφράσει τους δυσαρεστημένους δεξιούς ψηφοφόρους.

Έτσι αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός θα στραφεί προς το κεντροδεξιό κοινό , προκειμένου να διεμβολίσει τον μεσαίο χώρο, τελικά όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον δρόμο για τις κάλπες θα απευθυνθεί σε εκείνο το κομμάτι που και στις εκλογές του 2019 του χάρισε την νίκη.

Στους δεξιούς πατριώτες και στους ανθρώπους της παράταξης άσχετα με το εάν έχουν ή όχι νεοφιλελεύθερο προφίλ…

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για λίστα «Πέτσα»: Χαμός στη Βουλή για το πόρισμα – Yψηλοί τόνοι και αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών

ΝΔ: Στο κενό τα μυθεύματα ΣΥΡΙΖΑ για τη «λίστα Πέτσα» – Μπούμερανγκ η εξεταστική

Novartis: Απαλλάχθηκε από την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας ο Νίκος Μανιαδάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 15:30