search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:26
MENU CLOSE

Γιατί ο πρωθυπουργός ακύρωσε το αφήγημα των παροχών – Σε ποιους έστειλε μηνύματα

14.02.2022 07:00
mitsotakis_new

Ο πρωθυπουργός αντίθετα με την πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών έδωσε τέλος στην λογική παροχών με μία φράση: «Κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα, στοχευμένα και όχι οριζόντια μέτρα που στηρίζουν πρωτίστως τους πιο αδύναμους».

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να στείλει αυτό το μήνυμα μέσω της συνέντευξης του στον ΣΚΑΪ για μια σειρά από λόγους.

Κατ’ αρχήν για να δείξει ότι τα εκλογικά σενάρια δεν ευσταθούν. Όσο και να επέμενε ο ίδιος ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπουργοί εμφανίζονταν να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης παράλληλα με την λήψη μέτρων που θα ανακούφιζαν όχι μόνο την ευάλωτες ομάδες αλλά και ένα μέρος της μεσαίας τάξης προφανώς ενίσχυε την αίσθηση που υπάρχει την κοινωνία μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για τις κάλπες.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο διεμήνυε στους υπουργούς του ότι θα πρέπει να σταματήσουν να κινούνται με αυτή την λογική η οποία στέλνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη.

Γιατί ο πρωθυπουργός πέρα από το να κλείσει το θέμα των εκλογών στην Ελλάδα ήθελε να στείλει μήνυμα και σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς οι οποίοι εμφανίζονται να ανησυχούν με την λογική της παροχολογίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα.

Πληροφορίες που φτάνουν από τις Βρυξέλλες λένε ότι πλέον η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί τα χρήματα που δόθηκαν από το ταμείο ανάκαμψης πιο συνετά καθώς οι μέχρι τώρα κινήσεις δημιουργού πολλά ερωτηματικά και εγείρουν ανησυχίες στους θεσμούς.

Τα δυόμισι δις που έχουν απομείνει δεν φτάνουν την συγκεκριμένη στιγμή ούτε για «ζήτω», όχι για εκλογές.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε λένε οι πληροφορίες στις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών. Τι θα συμβεί δηλαδή στην περίπτωση που η χώρα μπει σε μια παρατεταμένη περίοδο ακυβερνησίας εφόσον κανένα κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία.

Το σενάριο της κυβέρνησης των τεχνοκρατών που γράφτηκε πριν από λίγο καιρό δεν είναι ένα σενάριο φαντασίας. Είναι μία λύση η οποία φαντάζει όλο και πιο πιθανή στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μια κυβέρνηση που θα πρέπει φυσικά να την στηρίξουν τουλάχιστον δυο κόμματα.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μπει σε μια τέτοια συζήτηση, όλα δείχνουν ότι το δίλημμα θα αφορά την ΝΔ το ΚΙΝΑΛ και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Αρχίζουν οι καταθέσεις για τους θανάτους των 3 κοριτσιών – Τι ψάχνουν οι Αρχές σε Βρετανία και ΗΠΑ

Κορωνοϊός: 72 θάνατοι και 499 διασωληνωμένοι – 10.853 νέες μολύνσεις

Δολοφονία Άλκη: Στενεύει ο κλοιός γύρω από τον «Ντίνο» – Αναζητείται και ο «Μεγάλος» (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:25