search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Ουκρανία: Πώς έπεσαν νεκροί οι δυο Έλληνες ομογενείς (Video)

14.02.2022 15:53
Ukraine_new2

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το πως έπεσαν νεκροί από τα πυρά τριών Ουκρανών στρατιωτών στο χωριό Γρανίτνε, οι δυο Έλληνες ομογενείς – Ο διαπληκτισμός είχε ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό δύο ακόμη Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαπληκτισμός επήλθε για τη σειρά εισόδου σε λουτρά του χωριού, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία, με τους στρατιώτες να πυροβολούν τους Έλληνες ομογενείς.

Ο Χρόνης Παραδεισόπουλος, Πρόεδρος του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό, είπε στο newsit.gr πως «μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι η ενέργεια δεν στόχευε τους Έλληνες και πως δεν σχετίζεται με την στρατιωτική ένταση».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «τσακώθηκαν δύο παρέες (μάλλον μεθυσμένων) χθες, δίπλα στην γραμμή σύγκρουσης των Ουκρανών με τους Ρώσους. Απ΄όσο ξέρω, στην αρχή η παρέα των στρατιωτικών μάλωσε με τον καταστηματάρχη και μετά επενέβη η άλλη παρέα που είχε μέσα και Έλληνες».

Να σημειωθεί ότι για το αιματηρό περιστατικό έχουν τεθεί ήδη υπό κράτηση δύο Ουκρανοί στρατιώτες.

Στο βίντεο που ακολουθεί διακρίνεται μετά την επίθεση ένα από τα θύματα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

H ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ΕΕ: Πιθανή επίθεση της Ρωσίας θα έχει μεγάλο κόστος

Υπουργείο Εξωτερικών σε Έλληνες πολίτες: «Φύγετε αμέσως από την Ουκρανία»

Γαλλία: Επτά νεκροί από έκρηξη – Παιδί και νεογέννητο ανάμεσα στα θύματα (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57