search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 09:49
MENU CLOSE

Θάνατος Τζωρτζίνας: Πώς εξηγεί ο διευθυντής καρδιολογίας του Νοσοκομείου του Ρίου την καταγραφή του απινιδωτή

14.02.2022 16:48
hospital-gc472a2df8_1920

Συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά ο θάνατος των τριών παιδιών από την Πάτρα με τις έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής να έχουν εστιάσει στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας που είναι και ο πιο πρόσφατος.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο καθηγητής καρδιολογίας και διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Ρίο, Περικλής Νταβλούρος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 89,4 και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή, ο καθηγητής μεταξύ άλλων, διέψευσε, όπως έκανε νωρίτερα και ο καρδιολόγος που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα, ότι από την καταγραφή του απινιδωτή θα μπορούσε να εξαχθεί ως συμπέρασμα ότι ο θάνατος του παιδιού ήταν απόρροια εξωτερικού παράγοντα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νταβλούρος, είπε τα εξής:

«Οι απινιδωτες-βηματοδότες προφυλάσσουν από δύο πράγματα, από μια θανατηφόρο ταχυκαρδία ο απινιδωτής και ο βηματοδότης από τους χαμηλούς παλμούς.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Παπαγιάννη (σ.σ.: παιδοκαρδιολόγο στο Ωνάσειο που παρακολουθούσε τη μικρή Τζωρτζίνα), ο απινιδωτής έγραψε τις τελευταίες στιγμές κάποια βραδυκαρδία και εκεί μπήκε ο βηματοδότης για να βοηθήσει.

Το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει από αυτό είναι ότι δεν έχουμε κάποια αιτία θανάτου που να εντάσσεται στο 90% με 95% των αιτιών που οδηγούν σε αιφνίδιο θάνατο στους νέους, που είναι οι ταχυκαρδίες. Άρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, μόνο αυτό το συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε.

Το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε λοιπόν είναι ότι δεν είχαμε κανένα αίτιο αιφνιδίου θανάτου σε νεαρές ηλικίες.

Σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν τρία πράγματα που μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα:

-Έχουμε τρία νεαρά παιδιά, αδέλφια που πεθαίνουν αιφνιδίως. Η ιατρική είναι η επιστήμη της λογικής. Άρα τι σας λέει αυτό; Άρα υπάρχει κάποιος κοινός παρανομαστής. Είναι πάρα πολύ δύσκολο τρεις αιφνίδιοι θάνατοι σε τρία διαφορετικά αδέλφια να συμβούν από τρεις διαφορετικές αιτίες μεταξύ τους. Λέω δύσκολο, όχι απίθανο. Κάποιος συνδετικός κρίκος υπάρχει, πρέπει να βρεθεί.

-Ανακρίβειες έχουν λεχθεί για αυτή την ιστορία. Ναι, ένας αιφνίδιος θάνατος μπορεί να μείνει ανεξήγητος. Το 30% με 40% των θανάτων σε νέους μπορεί τελικά να μείνουν ανεξήγητοι. Επομένως μπορούμε να πούμε ότι αν οι μακροσκοπικές εξετάσεις οι ιστολογικές, οι τοξικολογικές και ο γονιδιακός έλεγχος βγουν όλες αρνητικές, οι θάνατοι θα καταχωρηθούν ως ανεξήγητοι. Και δεν θα είναι σπάνιο.

-Και αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι ο αιφνίδιος θάνατος του τρίτου παιδιού δεν οφείλεται σε κάποιο κοινό αίτιο αιφνιδίου θανάτου».

Διαβάστε επίσης:

Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Σε σταθερή κατάσταση ο 11χρονος που επανασυγκολλήθηκε το χέρι του

Δολοφονία Άλκη: Κατέθεσε ο 22χρονος που παραδόθηκε – Τι ισχυρίστηκε για τη συμμετοχή του στην φονική επίθεση

Πλιάτσικας για ντράμερ των Πυξ Λαξ: «Το στομάχι μας είναι ανακατεμένο όλες αυτές τις ημέρες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 07:12