search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:26
MENU CLOSE

Τζόκοβιτς: «Καλύτερα να θυσιάσω τρόπαια και αγώνες παρά να κάνω εμβόλιο κατά του κορωνοϊού»

15.02.2022 12:29
novak_tzokovits

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιμένει και χωρίς περιστροφές επαναλαμβάνει: Δεν θα κάνει εμβόλιο κατά της Covid.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο είπε ότι είναι πρόθυμος «να θυσιάσει τρόπαια» και να μη συμμετέχει στο Wimbledon, για να αποφύγει το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Το διακύβευμα, είπε, είναι η ελευθερία της επιλογής.

«Οι αρχές της λήψης αποφάσεων για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο», είπε με πείσμα ο Τζόκοβιτς σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του BBC Amol Rajan.

Όπως θυμίζει το Bloomberg, ο Τζόκοβιτς βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έντονης κριτικής σχετικά με την άρνησή του για τους εμβολιασμούς.

Τον περασμένο μήνα, ο 20 φορές νικητής του Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία, μετά από παρατεταμένη διαμάχη σχετικά με τον εμβολιασμό του.

Ο 34χρονος σταρ του τένις είπε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση. Ωστόσο, ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ είπε ότι το να επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν θα προκαλούσε «εμφύλια αναταραχή» και θα ενθάρρυνε τους αρνητές των εμβολίων.

Ο Τζόκοβιτς απέκρουσε αυτόν τον χαρακτηρισμό στη συνέντευξη. «Δεν έχω πει ποτέ ότι είμαι μέρος αυτού του κινήματος», είπε στο BBC.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: 4χρονη βρέθηκε να περιφέρεται μόνη της στη «νεκρή ζώνη»

Ουκρανική κρίση: Οι ΗΠΑ εξετάζουν να προσφέρουν στο Κίεβο κρατικές εγγυήσεις δανείων 1 δισ. δολ.

Γαλλία: Αναμένεται σφοδρή στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23