search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:57
MENU CLOSE

Από την Ιταλία και διακοσμημένο με φύλλα χρυσού το μακρύ τραπέζι του Πούτιν

16.02.2022 22:03
trapezi_putin

Έχει μήκος 6 μέτρα και πλάτος 2,60 μέτρα και η αξία του φτάνει τις 100.000 ευρώ – Δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοϊό λέει ο κατασκευαστής του

Πριν λίγες μέρες ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε τους συνομιλητές του να κάθονται σε απόσταση του έξι μέτρων με τον ρωσικό Τύπο να επικαλείται τον φόβο του για τον κορωνοιό. Ο Γάλλος ομόλογός του, Εμανουέλ Μακρόν όπως και ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, κατά τις συνομιλίες που είχαν στο Κρεμλίνο με τον Πούτιν για την εκρηκτική κατάσταση στην Ουκρανία, κάθονταν σε απόσταση έξι μέτρων. Όχι όμως ο ανεμβολίαστος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαίρ Μπολσονάρου.

«Το γυαλιστερό λευκό τραπέζι, πλάτους 2,6 μέτρων στηρίζεται σε τρεις κολόνες», όπως εξηγεί ο κατασκευαστής Ρενάτο Πολόνια στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera». Το τραπέζι αυτό είναι κατασκευασμένο από ξύλο, βαμμένο λευκό και διακοσμημένο με φύλλα χρυσού που δουλεύτηκαν στο χέρι, εξηγεί ο Ιταλός επιχειρηματίας που έχει την έδρα του κοντά στο Κόμο.

Σε ό,τι αφορά στο μήκος του τραπεζιού, ο Ιταλός επιπλοποιός υποστήριξε ότι ναι μεν μπορεί να ήταν χρήσιμο για την πανδημία της Covid, ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με τον κορωνοιό. «Κατασκεύασα το τραπέζι αυτό πριν από 25 χρόνια», όπως τονίζει.

Το έπιπλο φτιάχτηκε για ένα από τα παλάτια που διαθέτει το Κρεμλίνο κοντά στο Μαυσωλείο του Λένιν. Εκεί βρίσκονται τα γραφεία και η κατοικία του Ρώσου Προέδρου.

Το τραπέζι έχει περίοπτη θέση στην αίθουσα «Αικατερίνη» στο Μεγάλο Παλάτι του Κρεμλίνου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των ηγετών των οκτώ ισχυρότερων οικονομιών «G8» το 1997.

Η αίθουσα αυτή, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», χρησιμοποιείται σήμερα για δεξιώσεις και συνέδρια.

Σε ότι αφορά το κόστος του τραπεζιού, ο Ιταλός επιχειρηματίας επισημαίνει ότι, εάν ήθελε κανείς ένα αντίγραφο, θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ.

Ο Ρενάτο Πολόνια έχει πουλήσει έπιπλα σε αραβικές χώρες, σεΐχηδες και βασιλικές οικογένειες». «Κάποτε είχα δεχτεί παραγγελίες από τον Μουάμαρ αλ Καντάφι και τον Σαντάμ Χουσεΐν», όπως ισχυρίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουλάχιστον 58 νεκροί από κατολισθήσεις στη Βραζιλία (Videos)

«Στο σφυρί» το μεγαλύτερο μπλε διαμάντι – Η τιμή του θα ξεπεράσει τα 48 εκατ. δολάρια

Νυχτερίδες με κορωνοϊό εντοπίστηκαν στο Λάος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07