search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:21
MENU CLOSE

CNN: Παραιτήθηκε και η Άλισον Γκόλαστ έπειτα από το «ροζ» σκάνδαλο

16.02.2022 13:38
allison_golust_new

Προτού συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από την εκκωφαντική -εξαναγκαστική- παραίτηση του ισχυρού άνδρα του CNN Worldwide, Τζεφ Ζάκερ, την (μάλλον αναγκαστική) παραίτησή της ανακοίνωσε η εκτελεστική αντιπρόεδρος και διευθύντρια μάρκετινγκ του αμερικανικού μιντιακού κολοσσού, Άλισον Γκόλαστ, με την οποία είχε κρυφή σχέση ο Ζάκερ.

Σε σημείωμα κοινής λήψης, το απόγευμα της Τρίτης (15/2), ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Media, Τζέισον Κάιλαρ, ενημέρωσε το προσωπικό του δικτύου αναφέροντας ότι η Γκόλαστ παραιτήθηκε έπειτα από έρευνα που αφορά σε «ζητήματα που σχετίζονται» με τον πρώην παρουσιαστή του CNN και τον αδελφό του Άντριου, πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

«Με βάση τις συνεντεύξεις περισσότερων από 40 ατόμων και την επανεξέταση περισσότερων από 100.000 γραπτών μηνυμάτων και email, η έρευνα διαπίστωσε παραβιάσεις των πολιτικών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων και πρακτικών ειδήσεων του CNN, από τους Τζεφ Ζάκερ, Άλισον Γκόλαστ και Κρις Κουόμο», ανέφερε ο Κάιλαρ στην σημείωμα.

«Έχουμε τα υψηλότερα πρότυπα δημοσιογραφικής ακεραιότητας στο CNN και αυτοί οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους εξίσου», πρόσθεσε. «Δεδομένων των πληροφοριών που μου δόθηκαν κατά την έρευνα, πιστεύω ακράδαντα ότι έγιναν οι σωστές ενέργειες και έχουν ληφθεί οι σωστές αποφάσεις».

Απογοήτευση αλλά και ικανοποίηση για την Γκόλαστ

Η Γκόλαστ με αφορμή την αποχώρησή της το βράδυ της Τρίτης σχολίασε: «Η αποψινή δήλωση της WarnerMedia είναι μια προσπάθεια αντιποίνων εναντίον μου και αλλαγή της αφήγησης των μέσων ενημέρωσης στον απόηχο του καταστροφικού χειρισμού τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες» και συνέχισε: «Είναι βαθιά απογοητευτικό το γεγονός ότι έπειτα από εννέα χρόνια υπερασπίζοντας και διατηρώντας τα υψηλότερα πρότυπα δημοσιογραφικής ακεραιότητας του CNN, να μου τυγχάνω τέτοιας συμπεριφοράς κατά την αποχώρηση μου. Αλλά το κάνω με το κεφάλι ψηλά, γνωρίζοντας ότι έδωσα την καρδιά και την ψυχή μου συνεργαζόμενη με τους καλύτερους δημοσιογράφους στον κόσμο».

Έως αργά χθες βράδυ (ώρα ΗΠΑ) οι άλλες δύο εμπλεκόμενες πλευρές, του Ζάκερ και του Κουόμο δεν είχαν κάνει κάποιο σχόλιο.

Ενδεχόμενες νομικές ενέργειες εξετάζει η WarnerMedia

Η WarnerMedia ετοιμάζεται για πιθανή μήνυση από τον Κουόμο, ο οποίος απολύθηκε τον Δεκέμβριο εν μέσω πολλαπλών αντιπαραθέσεων.

Ο Τζεφ Ζάκερ, στέλεχος με επιρροή παγκοσμίως στο χώρο των ΜΜΕ, που μέσα από το έργο του αναμόρφωσε το εμβληματικό δίκτυο ενημέρωσης, ανακοίνωσε την παραίτησή του στις αρχές Φεβρουαρίου (3/2).

Η ανακοίνωση του Ζάκερ έγινε σε διάστημα λιγότερων δύο μηνών αφότου απέλυσε τον βασικό παρουσιαστή του CNN, Κρις Κουόμο, επειδή παρείχε «ανάρμοστες» συμβουλές στον αδελφό του, τότε κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσει σεξουαλικές καταγγελίες.

Τότε είχε διενεργηθεί εσωτερική έρευνα στο CNN και είχε κληθεί να καταθέσει και ο ως τότε ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού ειδησεογραφικού δικτύου. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Πώς ξέσπασε η κρίση

«Στο πλαίσιο της έρευνας για τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ρωτήθηκα για μια συναινετική σχέση με την στενότερη συνάδελφό μου, με την οποία έχω συνεργαστεί για περισσότερα από 20 χρόνια», έγραψε ο Ζάκερ στο σημείωμα που απέστειλε στους συναδέλφους του. «Παραδέχτηκα ότι αυτή η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Όφειλα να την αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, αλλά δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Επομένως, παραιτούμαι σήμερα».

Ο Ζάκερ δεν αποκάλυψε το στέλεχος με το οποίο διατηρούσε σχέση, όμως έγινε αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για την Άλισον Γκόλαστ , η οποία είχε γίνει γνωστό ότι παρέμενε στη θέση της

Ζάκερ και Γκόλαστ, ήταν από χρόνια διαζευγμένοι και οι δρόμοι τους- επαγγελματικά- συναντήθηκαν το 1998 στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Η σχέση τους παρέμεινε για χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ανέβαιναν την ιεραρχία παράλληλα, ο καθένας στον τομέα του. Όταν ο Ζάκερ προσελήφθη από το CNN, ζήτησε να έχει μαζί του και τους στενότερους συνεργάτες του. Μία από αυτούς ήταν η Γκόλαστ.

Σε δήλωση της η Γκόλαστ στις αρχές του μήνα είχε απολογηθεί εγγράφως: «Με τον Τζέφ είμαστε στενοί φίλοι και συνεργάτες για περισσότερο από 20 χρόνια. Η σχέση μας διαφοροποιήθηκε προσφάτως, μέσα στην περίοδο της πανδημίας. Μετανιώνω που δεν αποκαλύψαμε τη σχέση μας την κατάλληλη στιγμή».

Στο μεταξύ η μητρική εταιρεία του CNN, WarnerMedia, ήδη οργανώνεται για την «επόμενη μέρα».

Σε υπόμνημά προς το προσωπικό, Τζέισον Κάιλαρ, έγραψε ότι τρία ανώτερα στελέχη, οι Μάικλ Μπάς, Έιμι Eντελις και Κεν Τζότζ θα ηγηθούν του CNN μέχρι να ολοκληρωθεί η συγχώνευση με το Discovery.

Διαβάστε επίσης:

Σε αντίστροφη μέτρηση για το «X Factor» στο Mega

ΕΡΤ: Πέντε νέα σήριαλ βασισμένα στην ελληνική λογοτεχνία (Photos)

Έσπασαν αυτοκίνητο του ΑΝΤ1 την ώρα ζωντανής σύνδεσης για να κλέψουν τσάντα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:16