search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:01
MENU CLOSE

Γιάννης Λαγός: Στην επιτροπή νομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής η άρση της ασυλίας του

16.02.2022 13:17
lagos_new

Αναφορά στην υπόθεση του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Γιάννη Λαγού έκανε τη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο η Πρόεδρος της Επιτροπής Ρομπέρτα Μετσόλα.

Η κ. Μετσόλα ανακοίνωσε πως η άρση της Ασυλίας του Ευρωβουλευτή βρίσκεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου.

«Έλαβα επίσης αίτημα από τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ιωάννη Λαγού προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του. Το αίτημα αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων ως αρμόδια επί της ουσίας, σύμφωνα με τον Κανονισμό μας», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών φυλάκιση για τη δράση του με την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για ακρίβεια: Μελετάμε στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα θα αρθούν από την Δευτέρα – Ζωή χωρίς μάσκες υπόσχεται η κυβέρνηση

Θετικός στον κορωνοϊό ο Λευτέρης Αυγενάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:00