search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:25
MENU CLOSE

Αρχές Απριλίου θα δοθεί το έκτακτο επίδομα «Πάσχα»

18.02.2022 18:28
EPIDOMATA NEW

Την ώρα που η ακρίβεια «καίει» τις τσέπες των καταναλωτών το κυβερνητικό επιτελείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα ή κουπόνι 100 ευρώ για τρόφιμα !!!

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν το «έκτακτο επίδομα του Πάσχα» είναι:

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού αλλά και το πως η κατάσταση στην Ουκρανία θα επηρεάσει τις τιμές της ενέργειας

Τα σενάρια που συζητούνται είναι :

-Επανάληψη του κοινωνικού μερίσματος των Χριστουγέννων

-Διπλό επίδομα στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και εφάπαξ έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ σύνταξη), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ (600 + 600 ευρώ σύνταξη) και περιουσία έως 200.000 ευρώ.

-Εφάπαξ επίδομα με κλιμακούμενο ποσό…θα λαμβάνει υπόψιν τα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου οι φτωχότεροι συνταξιούχοι να λάβουν περισσότερα.

-Επίδομα με… δόσεις

Το σενάριο αυτό θέλει το κράτος να έρχεται να ενισχύει το εισόδημα του ευάλωτου νοικοκυριού με ένα σταθερό ποσό όχι όμως για ένα αλλά π.χ. για δυο μήνες, αλλά δεν φαίνεται να προκρίνεται καθώς απαιτεί πολλά κονδύλια.

-Επίδομα και σε χαμηλόμισθους και ανέργους

Στο σενάριο αυτό θα υποστηριχθούν χαμηλόμισθοι και όσοι δεν έχουν εργασία και πάλι ωστόσο φαντάζει δύσκολη λόγω μάλιστα και της επικείμενης αύξησης του Κατώτατου μισθού.

Πάντως αυτοί που θα το πάρουν σίγουρα, όπως και στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς θα είναι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑΜΕΑ, δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άνεργοι.

Ωστόσο, δεν θα είναι λίγοι οι πολίτες που θα μείνουν στην απέξω εξαιτίας της θέσπισης όχι μόνο εισοδηματικών αλλά και περιουσιακών κριτήριων.

Πηγές πάντως αναφέρουν πως η καταβολή της ενίσχυσης οποία κι αν είναι θα γίνει αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αρχές Απριλίου .

Διαβάστε επίσης:

Κρίση στην Ουκρανία: Τα τύμπανα πολέμου επαναφέρουν σε πτωτική τροχιά τα χρηματιστήρια

Μπρατάκος: Μεγάλο στοίχημα η απορρόφηση κονδυλίων και επιδοτήσεων από ΕΣΠΑ και Ταμείο Ανάκαμψης

Εφορία: Ξεπαγώνουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21