search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:57
MENU CLOSE

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Η Ελλάδα έχει από τις πολύ χαμηλές τιμές ηλεκτρικού! (video)

21.02.2022 11:55
papadmitriou212

Οι υψηλές τιμές σε ρεύμα και ενέργεια και η άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον ειδικό φορο στα καύσιμα απασχόλησαν το πάνελ του ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Σήμερα» και προκάλεσαν διαξιφισμούς ανάμεσα στον Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον Πάνο Σκουρλέτη.

«Ο κύριος Γεωργιάδης σας είπε ότι αν δεν υπήρχε Αριστερά θα υπήρχε φθηνότερο ρεύμα γιατί όλα αυτά τα έχετε υπονομεύσει εσείς» είπε ο Δημήτρης Οκονόμου στον Πάνο Σκυρλέτη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: «Μπορούμε να πούμε πολλά τέτοια ανέκδοτα».

«Δεν είναι ακριβώς ανέκδοτα» παρενέβη ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, με την Μαρία Αναστασοπούλου να ρωτά τον βουλευτή της ΝΔ αν συμφωνεί με όσα είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης κι αυτόν να απαντά «Απολύτως».

«Αφήστε τον κόσμο να μάθει πώς γίνεται η κερδοσκοπία εις βάρος του» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Αν έχετε υπονομεύσει στο παρελθόν μεγάλα έργα είναι σημαντικό, γιατί αυτό είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης» συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Αντί να βρουν το διάμεσο κόστος ανάμεσα στις διάφορες μορφές ενέργειας, έτσι όπως είναι στημένο το λεγόμενο χρηματιστήριο ενέργειας, και η φτηνή μορφή ενέργειας παίρνει την ανώτερη οριακή τιμή του συστήματος. Αυτο λέγεται κερδοσκοπία σε βάρος των πολιτών. Ούτε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ούτε η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει παρέμβει να ελέγξει αυτές τις καταστάσεις. Μπορούσαμε να είμαστε φθηνότεροι, δεν το κάνει η κυβέρνηση. Οι υποτιθέμενες επιδοτήσεις, οι οποίες είναι πολύ μικρές δεν είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι από τα χρήματα που πηγαίνουν στις ΑΠΕ» συνέχισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα στην Ελλάδα που δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα γατί δημιουργείται το πρόβλημα. Δεν τολμά να αναφέρει τα όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία. Το όνομα Πούτιν είναι απαγορευμένο στην αξιωματική αντιπολίτευση. Γιατί διαφωνώ να πάρουμε τα 30 λεπτά από τον ειδικό φόρο στις βενζίνες και τα πετρέλαια, γιατί μόνο εκεί υπάρχει υψηλότατος φόρος, παντού αλλού στην ενέργεια είναι χαμηλοί οι φόροι. Αν το κάνουμε θα δώσουμε ευκαιρία σε κερδοσκοπία και εμάς μας χρειάζονται τα 30 λεπτά για την ώρα, για να μπορέσουμε να κάνουμε τις υπόλοιπες δουλειές. Οι επιδοτήσεις που δίνονται αυτή τη στιγμή στα ευάλωτα νοικοκυριά. Η Ελλάδα έχει από τις πολύ χαμηλές τιμές ηλεκτρικού για τα νοικοκυριά, όταν γίνεται η διόρθωση. Η Ελλάδα έχει μία μέση τιμή στις βενζίνες σε σχέση με την Ευρώπη, ακόμα και σε σχέση με τις ΗΠΑ που έχουν τα δικά τους καύσιμα. Οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι αποτελεσματικές για αυτό δεν σας αρέσουν» είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Διαβάστε επίσης:

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Άγριο κράξιμο στα social media για την «ανασφάλεια Τσίπρα» και την «αστική αυτοπεποίθηση»

Δεν υπάρχει μεταγραφή Κύρτσου στο ΚΙΝΑΛ

Τι σημαίνει η επιστροφή Λιβάνιου στο Μαξίμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 16:49