search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:40
MENU CLOSE

Champions League: Μικρό προβάδισμα για Γιουβέντους – Άνετη νίκη για Τσέλσι (Videos)

23.02.2022 00:08
ch_new

Με γκολ του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο 33ο δευτερόλεπτο, η Γιουβέντους πήρε ισοπαλία από την Βιγιαρεάλ (1-1) και έχει τον πρώτο λόγο για την ρεβάνς της 16ης Μαρτίου στο Τορίνο.

Είχαν περάσει μόλις 32 δευτερόλεπτα από την παρθενική του συμμετοχή στο Champions League και ο Σέρβος στράικερ έδειξε για ποιο λόγο η Γιουβέντους δαπάνησε μία περιουσία για να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας.

Ο Βλάχοβιτς στόπαρε ιδανικά με το στήθος μία σαραντάρα μπαλιά και χωρίς να βλέπει εστία, πέρασε την μπάλα από την μύτη της βελόνας, βρήκε πλαϊνό δίχτυ και με γκολ παγκόσμιας κλάσης έκανε το 0-1, πριν προλάβει να ιδρώσει οποιοσδήποτε από τους 22 πρωταγωνιστές.

Η Βιγιαρεάλ έπαιζε χωρίς τον ηγέτη και πρώτο σκόρερ της, τον Ζεράρδ Μορένο, η Γιουβέντους χωρίς το δίδυμο των ογκόλιθων πίσω (Μπονούτσι – Κιελίνι), αλλά και τον Πάουλο Ντιμπάλα.

Άνετη νίκη για Τσέλσι

Η Τσέλσι έπαιξε σαν παγκόσμια πρωταθλήτρια κόντρα στη Λιλ. Νίκησε με 2-0 και έβαλε γερή υποψηφιότητα για την πρόκριση στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στους «λιλουά» που πήγαν στο Λονδίνο, αλλά ήταν άφαντοι.

Η Λιλ προσπάθησε να ισορροπήσει και να βγάλει αντίδραση και στο 12′ σε φάση διαρκείας είδε τα σουτ των Ντέιβιντ και Αντρέ να κοντράρουν για να χάσουν στ 18′ οι «μπλε» ευκαιρία για το 2-0 με τον Αλόνσο. Ο Ισπανός όντας ξεχασμένος στη γωνία της μικρής περιοχής της Λιλ, έπιασε το σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Το 1-0 παρέμενε με τον ρυθμό του ματς μετά το 25′ να πέφτει και τη Λιλ να έχει την πρώτη τελική στον στόχο στο 36′ με τον Μεντί να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Αντρέ. Έτσι το προβάδισμα των «μπλε» έμελλε να παραμείνει έως το ημίχρονο.

Στο β’ ημίχρονο η Τσέλσι μπήκε δυνατά. Απείλησε στο 54′ και στο 59′. Δεν πτοήθηκε από τις αναγκαστικές αλλαγές των Κόβασιτς και Ζίγιες και στο 63′ έφθασε στο 2-0. Εξαιρετική αντεπίθεση από τους «μπλε». Ο Καντέ κουβάλησε για μισό γήπεδο την μπάλα, σέβιρε στον Πούλισικ που πλάσαρε εύστοχα δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους Λονδρέζους.

Το 2-0 έδινε πλέον άνεση στην Τσέλσι. Οι «μπλε» ναι μεν δεν απειλούσαν, ωστόσο είχαν απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και διαχειρίζονταν άψογα το προβάδισμά τους. 

Διαβάστε επίσης

Πούτιν: «Ταπείνωσε» τον επικεφαλής της ρωσικής αντικατασκοπείας – O διάλογος σε έντονο ύφος

Ιταλία: Σάλος με καρδιολόγο που παρίστανε τον γυναικολόγο – Κατηγορείται για 63 βιασμούς

Η Ουκρανία βομβάρδισε χωριό στις ρωσόφωνες περιοχές στον Ντονμπάς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:40