search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:46
MENU CLOSE

Euroferry Olympia: Βελτιώνεται η υγεία του Βούλγαρου οδηγού – Στο Πλατυγιάλι το πλοίο (Video/Photos)

23.02.2022 12:01
ploio_ekso_new

Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας παραμένει ο Βούλγαρος οδηγός, που διασώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ 18 ώρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνδρας που αρχικά είχε διασωληνωθεί είναι καλύτερα στην υγεία του, έχει αποσωληνωθεί και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ακόμα ημέρες.

Την ίδια ώρα, εξιτήριο πήραν χθες ένας ακόμα Ρουμάνος που επέβαινε στο πλοίο, αλλά και ο 21χρονος Λευκορώσος που είχε μείνει στο φλεγόμενο πλοίο για πάνω από 24 ώρες.

Στο Πλατυγιάλι το πλοίο

Στο λιμάνι Πλατυγιάλι «Αστακός», Αιτωλοακαρνανίας ρυμουλκήθηκε το καμμένο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο μετά και την εξάντληση των επιχειρησιακών ερευνών διάσωσης από τους άνδρες της ΕΜΑΚ στο σημείο που βρισκόταν, βορειοανατολικά της Κέρκυρας κοντά στην Κασσιόπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επελέγη ο Αστακός, γιατί είναι μεγαλύτερο λιμάνι και υπάρχει χώρος ελλιμενισμού αλλά και δυνατότητα ελιγμών.

Tην ίδια ώρα, συνεχίζεται το θρίλερ με τους 10 αγνοούμενους, καθώς η επιχείρηση των ανδρών της ΕΜΑΚ διεξάγεται μετ’ εμποδίων, λόγω των εφιαλτικών συνθηκών που επικρατούν στο πλοίο.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αφού το πλοίο ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού.

Αγωγή από την οικογένεια του νεκρού οδηγού

Σε αγωγή προχωρά η οικογένεια του 58χρονου οδηγού που βρέθηκε νεκρός στο Euroferry Olympia την Κυριακή (20/2), κατηγορώντας το πλήρωμα και τον πλοίαρχο για αργά αντανακλαστικά τους μετά την εκδήλωση της φωτιάς, που όπως υποστηρίζουν είχε ως συνέπεια τον εγκλωβισμό των οδηγών στο γκαράζ.

Η οικογένεια του νεκρού οδηγού, Βαγγέλη Μαλεσιάδα, έδωσε εντολή στον δικηγόρο Γιάννη Μαρακάκη να καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των λοιπών υπευθύνων της ιταλικής εταιρείας. Η οικογένεια υποστηρίζει ότι δεν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως οι εγκλωβισμένοι οδηγοί, αλλά και ότι τους άφησαν στο έλεος της φωτιάς. 

Διαβάστε επίσης:

Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο σκάφους του Λιμενικού με τουρκικό αλιευτικό – Έπεσαν πυροβολισμοί

Ραφήνα: Πτώμα άνδρα ξεβράστηκε σε παραλία (Photos)

Κάρπαθος: Νέα στοιχεία για την αυτοκτονία του πατέρα – «Ποτέ δεν υπήρξε θέμα bullying»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46