search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:13
MENU CLOSE

Ουκρανία: Επίθεση από χάκερ σε κυβερνητικές σελίδες και τράπεζες

23.02.2022 20:51
epithesi_hacker2_new

Επίθεση από χάκερ δέχθηκαν πολλές επίσημες ιστοσελίδες κυβερνητικών υπηρεσιών και τραπεζών της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτές.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μιχαΐλο Φιοντόροφ, ανέφερε ότι η επίθεση των χάκερ ξεκίνησε αργά το απόγευμα με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία των ιστοσελίδων πολλών τραπεζών και υπουργείων της Ουκρανίας.

Οι ιστοσελίδες του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργικού συμβουλίου ήταν μη προσβάσιμες. Ο Φιοντόροφ διαβεβαίωσε ωστόσο ότι τα σάιτ κατάφεραν «να ανακατευθύνουν τα αιτήματα πρόσβασης σε άλλον πάροχο ώστε να ελαχιστοποιήσουν τη ζημία».

Ωστόσο, ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί η προέλευση αυτής της επίθεσης των χάκερ, η οποία προκάλεσαν άρνηση παροχής υπηρεσίας (DDos).

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο, θύματα επίθεσης ευρείας κλίμακας έπεσαν ουκρανικές ιστοσελίδες από χάκερ, «με το μήνυμα να φοβάστε, να περιμένετε τα χειρότερα». Τότε, οι αρχές ανέφεραν ότι διαθέτουν αποδείξεις για την εμπλοκή της Ρωσίας, κάτι που η Μόσχα διέψευσε.

Μια κυβερνοεπίθεση σε υποδομές στρατηγικής σημασίας για την Ουκρανία είναι ένα από τα σενάρια που έχουν αναφερθεί προάγγελος ότι θα αποτελούσε προάγγελο μιας «κλασσικής» στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν σε Ερντογάν: Αντικειμενική αναγκαιότητα η αναγνώριση των περιφερειών της Ανατολικής Ουκρανίας

Μακρόν: Οι προεδρικές φωτογραφίες στο Ελιζέ προκαλούν αντίδραση της γαλλικής αντιπολίτευσης (Photos)

Μεξικό: Νέα δολοφονία δημοσιογράφου, η έκτη μέσα στο 2022! (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10