search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:21
MENU CLOSE

Εισβολή στην Ουκρανία: Καταδίκη της Ρωσίας από την UEFA – Αλλάζει έδρα ο τελικός του Champions League

24.02.2022 17:49
UEFA_logo_new2

Με ανακοίνωσή της η UEFA καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και επισήμανε πως η ποδοσφαιρική κοινότητα είναι έτοιμη να «δώσει χείρα βοηθείας στον ουκρανικό λαό».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή (25/2) θα συνεδριάσει η εκτελεστική της επιτροπή για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Σύμφωνα με το Athletic, ο τελικός του Champions League δεν θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη και θα αλλάξει έδρα. 

Όσο αφορά το Europa League όλα τα σημερινά παιχνίδια, όπως και αυτό της Μπέτις με την Ζενίτ, θα διεξαχθούν κανονικά. 

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η UEFA συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για την κατάσταση ασφαλείας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και καταδικάζει σθεναρά τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

Ως το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA εργάζεται ακούραστα για την ανάπτυξη και την προώθηση του ποδοσφαίρου σύμφωνα με τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες όπως η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο πνεύμα του ολυμπιακού χάρτη.

Παραμένουμε αποφασισμένοι στην αλληλεγγύη μας με την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ουκρανίας και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χείρα βοηθείας στον ουκρανικό λαό.

Αντιμετωπίζουμε αυτήν την κατάσταση με τη μέγιστη σοβαρότητα και επείγουσα ανάγκη. Οι αποφάσεις θα ληφθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και θα ανακοινωθούν αύριο».

Διαβάστε επίσης:

Ποδοσφαιριστής της Σίτι σε Πούτιν: «Ελπίζω να πεθάνεις με τον χειρότερο τρόπο, κάθαρμα!» (photo)

Δίκη Ιβάν Σαββίδη: Την ενοχή του πρότεινε η εισαγγελέας για την εισβολή του στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Μαριούπολη, μια πόλη στρατηγικής σημασίας, ξύπνησε με τον ήχο εκρήξεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:20