search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 04:14
MENU CLOSE

Ουκρανία: Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

24.02.2022 08:29
ukraine_new

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Κιέβου.

«Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Από τη μεριά του, ο στρατός της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας και έθεσε «εκτός λειτουργίας» αεροπορικές βάσεις της χώρας.

«Οι στρατιωτικές υποδομές των αεροπορικών βάσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας», επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Οι εγκαταστάσεις αντιαεροπορικής άμυνας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχουν καταστραφεί», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είχε ανακοινώσει ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

Από την πλευρά του o πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα τους συμπολίτες του να «μην πανικοβάλλονται» καθώς άρχισε ρωσική επίθεση και τους υποσχέθηκε τη «νίκη», γνωστοποιώντας ταυτόχρονα πως επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όλη την επικράτεια.

«Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε έτοιμοι για όλα, θα νικήσουμε», ανέφερε ο Β. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προσθέτοντας ότι η Ρωσία έπληξε στρατιωτικές υποδομές και θέσεις της συνοριοφρουράς.

Διαβάστε επίσης:

Μπάιντεν: «Ο πόλεμος του Πούτιν θα φέρει καταστροφικά δεινά – Η Ρωσία έχει την αποκλειστική ευθύνη»

Η Ευρώπη αποφασίζει εάν θα υπάρξει κοινή ενεργειακή πολιτική – Ανησυχούν οι χώρες του Νότου

Μακρόν: Οι προεδρικές φωτογραφίες στο Ελιζέ προκαλούν αντίδραση της γαλλικής αντιπολίτευσης (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32