search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 06:10
MENU CLOSE

Euroferry Olympia: Μπαίνουν στο πλοίο πυροσβέστες και ΕΜΑΚ για να βρουν τους 6 αγνοούμενους (Photo)

25.02.2022 08:31
ploio new

Νέα μεγάλη επιχείρηση έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, στο πλατυγιάλι Αστακού, εκεί όπου έχει μεταφερθεί το καμένο πλοίο Euroferry Olympia.

Σύμφωνα με το tempo24.news, Πυροσβεστική ΕΜΑΚ, προσπαθούν να ανοίξουν τον καταπέλτη του μοιραίου πλοίου και να μπορέσουν να βγάλουν από τα καταστρώματα τους 6 επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών που έμειναν εγκλωβισμένοι, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Σήμερα συμπληρώνονται 8 ημέρες από την ώρα που στο Euroferry Olympia εκδηλώθηκε πυρκαγιά ανοικτά της Κέρκυρας και οι διασώστες είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στα σημεία του πλοίου που δεν είχαν μέχρι τώρα τη δυνατότητα, λόγω του πυκνού καπνού και των τοξικών αερίων που είχε δημιουργήσει η πυρκαγιά.

Σήμερα το πρωί λοιπόν εξειδικευμένο συνεργείο με την βοήθεια μηχανημάτων θα επιχειρήσει να ανοίξει τον καταπέλτη και να μπουν μέσα οι διασώστες, κυρίως στο δεύτερο κατάστρωμα, εκεί όπου θεωρούν πως εγκλωβίστηκαν οι 6 εναπομείναντες αγνοούμενοι.

Να σημειωθεί πως τις προηγούμενες ημέρες δεν επιχειρήθηκε το άνοιγμα της μπουκαπόρτας, γιατί υπήρχε αυξημένος κίνδυνος να εισέλθουν απότομα μεγάλες ποσότητες οξυγόνου και να προκληθεί έκρηξη.

Πέντε νεκροί

Από τους 5 νεκρούς που έχουν βρεθεί μονό οι δύο Έλληνες έχουν αναγνωριστεί.

Την Κυριακή το μεσημέρι βρέθηκε ο πρώτος και την Πέμπτη ο δεύτερος. Η αγωνία κορυφώνεται για την Βάνα Μπεκιάρη, την σύζυγο του Έλληνα οδηγού που ακόμη δεν έχει βρεθεί.

Στο λιμάνι, όλες αυτές τις ημέρες, βρίσκονται περίπου 30 συγγενείς των Ελλήνων, αλλά και Βούλγαροι που παρακολουθούν με αγωνία την επιχείρηση για τον εντοπισμό των δικών τους ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης

Σολτς: «Ο Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο, αλλά η Γερμανία και το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβουν στρατιωτικά στη διένεξη»(video)

Εισβολή στην Ουκρανία: Αυτές είναι οι κυρώσεις που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

Ξανά θετικός στον κορωνοϊό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46