search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:51
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε απόσταση αναπνοής οι ρωσικές δυνάμεις – Απειλείται το Κίεβο

25.02.2022 21:48
kievo

Για άλλη μια δύσκολη νύχτα προειδοποιεί ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο με τα ρωσικά στρατεύματα να είναι σε απόσταση αναπνοής στην πόλη.

Όπως είπε, οι ρωσικές δυνάμεις είναι «πολύ κοντά στην πρωτεύουσα» και προέβλεψε «μια δύσκολη νύχτα» για την πόλη.

Ο δήμαρχος του Κιέβου δήλωσε σήμερα ότι πέντε εκρήξεις ακούστηκαν με μικρή χρονική διαφορά, τριών έως πέντε λεπτών, κοντά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της πόλης.

«Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται καθ’ οδόν. Θα μάθουμε τις λεπτομέρειες», είπε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως γέφυρες στην πόλη βρίσκονται υπό προστασία και ειδικό έλεγχο, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν, ενώ σημεία ελέγχου έχουν εγκατασταθεί κοντά σε στρατηγικής σημασίας στόχους.

«Η κατάσταση τώρα είναι απειλητική για το Κίεβο, χωρίς υπερβολή. Η νύχτα και το πρωί θα είναι δύσκολα», είπε ο Κλίτσκο.

«Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα. Οι ομάδες δολιοφθοράς εξουδετερώνουν τους στρατιωτικούς και τις αστυνομικές αρχές στην πόλη. Ωστόσο, οι γέφυρες βρίσκονται υπό προστασία και ειδικό έλεγχο. Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων περιπολούν», είπε περιγράφοντας την κατάσταση στην πόλη.

Πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία του Κιέβου λειτουργούν σε κατάσταση πολέμου και είπε ότι έχουν εγκατασταθεί σημεία ελέγχου στις κύριες εισόδους της πόλης και κοντά σε στρατηγικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα.

«Το κάνουμε αυτό για να προστατεύσουμε το Κίεβο», είπε, προσθέτοντας «Ευχαριστώ τον λαό της πόλης για την προθυμία του να υπερασπιστεί την πρωτεύουσα και τη χώρα, μαζί με άλλες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αγωνία για τα μέλη της ελληνικής πρεσβείας στο Κίεβο (Video)

Επικοινωνία είχαν Μπάιντεν και Ζελένσκι

ΝΑΤΟ: Ενεργοποιείται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης – Θα παράσχουμε όπλα στην Ουκρανία δηλώνουν οι ηγέτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 18:51