search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:18
MENU CLOSE

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Η ρωσική πρεσβεία ψεύδεται – «Ορθόδοξες βόμβες σκότωσαν ορθόδοξους ομογενείς» (Video)

27.02.2022 10:53
YPEX_new

Την απερίφραστη καταδίκη του υπουργείου Εξωτερικών στις ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία που κόστισαν τη ζωή σε δέκα Έλληνες ομογενείς, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ, τόνισε: είναι απαράδεκτο να σκοτώνονται άμαχοι και επανέλαβε πως σήμερα θα κληθεί για εντονότατο διάβημα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.

Επισήμανε ότι η Αθήνα έχει αποδείξεις ότι είναι ψευδή τα όσα επικαλέστηκε χθες η Ρωσική Πρεσβεία. Υπενθυμίζεται ότι η Πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι στα περίχωρα του χωριού Σαρντανά όπου έπεσαν νεκροί Έλληνες ομογενείς, δεν επιχειρούσαν ρωσικές δυνάμεις.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Ria Novosti, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Άμυνας είπε πως «εθνικιστές από το ακροδεξιό Τάγμα Αζόφ» ευθύνονται για τον θάνατο πολιτών στην περιοχή.

«Ορθόδοξες βόμβες, σκότωσαν ορθοδόξους ομογενείς. Να το θυμόμαστε το πράγμα αυτό. Και αυτά που είπε η ρωσική πρεσβεία είναι ψευδείς ειδήσεις. Έχουμε αποδείξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ήπειρος: Χιονοπτώσεις έκλεισαν την Εγνατία οδό για τα βαρέα οχήματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» Ζελένσκι σε συνομιλίες στη Λευκορωσία με τους Ρώσους – Το νέο μήνυμα του Πούτιν (Video)

Συνεχίζεται η μάχη για το Κίεβο – Όπλα και οικονομικές κυρώσεις από τη Δύση (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 14:15