search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:29
MENU CLOSE

Σαλβίνι: Ζητώ από την Ευρώπη να μην μοιράσει θανατηφόρα όπλα

27.02.2022 21:41
Matteo Salvini_new

Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας στην τηλεόραση της Rai, διαχώρισε τη θέση του από εκείνη των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Ζητώ από την Ευρώπη να μην μοιράσει θανατηφόρα όπλα στα σύνορα με τη Ρωσία, αλλά να ακολουθήσει την οδό που έδειξε ο πάπας Φραγκίσκος: ανταλλαγή ιδεών, διάλογο, διπλωματία, κυρώσεις», δήλωσε ο Σαλβίνι.

«Προτιμώ να μιλώ για ανθρωπιστικούς διαδρόμους και δεν θέλω η απάντηση της Ιταλίας και της Ευρώπης, κοιτίδας πολιτισμού, να είναι μια απάντηση με θανατηφόρα όπλα. Δεν θέλω να γίνει, πάντως, εξ ονόματός μου», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα. Απευθυνόμενος στη Ρωσία, ο Σαλβίνι τόνισε, τέλος, ότι «ελπίζει, κάποιοι, στη Μόσχα, να καταλάβουν πως ξεπέρασαν τα όρια».

Αύριο, Δευτέρα, το απόγευμα, η κυβέρνηση Ντράγκι αναμένεται να συνεδριάσει για να συγκεκριμενοποιήσει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Η Λέγκα, με τις δηλώσεις αυτές του Ματέο Σαλβίνι, είναι το πρώτο κόμμα της ιταλικής κυβερνητικής συμμαχίας, το οποίο δεν εγκρίνει -πλήρως και ανεπιφύλακτα- τη στάση των ευρωπαίων εταίρων κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ρατσιστικές δηλώσεις Ουκρανού αξιωματούχου στο BBC (Video)

BP: Τα «έσπασε» με τη Rosneft – Προμηθεύει με καύσιμα τα ρωσικά στρατεύματα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περικυκλωμένο το Κίεβο από παντού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:27