search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:57
MENU CLOSE

Έκλεισε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μισνκ – Έκκληση για άμεση αποχώρηση των πολιτών τους από τη Ρωσία

28.02.2022 16:38
bliken_minsk_new

Ανεστάλη η λειτουργία των ΗΠΑ στο Μινσκ της Λευκορωσίας σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ κάνει έκκληση να αποχωρήσουν άμεσα οι Αμερικανοί πολίτες από τη Ρωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε πως έχει δοθεί η άδεια στο μη απαραίτητο προσωπικό καθώς σε μέλη των οικογενειών τους να αποχωρήσουν οικειοθελώς από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα.

«Λάβαμε αυτά τα μέτρα λόγω των θεμάτων ασφαλείας που προκύπτουν από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία», ανέφερε ο Μπλίνκεν.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το κλείσιμο της πρεσβείας στο Μινσκ

“Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέστειλε τις εργασίες της Πρεσβείας μας στο Μινσκ της Λευκορωσίας και ενέκρινε την οικειοθελή αναχώρηση (“εγκεκριμένη αναχώρηση”) των μη επειγόντων υπαλλήλων και των μελών των οικογενειών τους στην Πρεσβεία μας στη Μόσχα της Ρωσίας. Λάβαμε αυτά τα μέτρα λόγω ζητημάτων ασφάλειας και προστασίας που απορρέουν από την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών προσαρμόζει συνεχώς τη στάση του στις πρεσβείες και τα προξενεία σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με την αποστολή του, το τοπικό περιβάλλον ασφαλείας και την κατάσταση της υγείας. Τελικά δεν έχουμε καμία υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών των ΗΠΑ, και αυτό περιλαμβάνει το προσωπικό της αμερικανικής κυβέρνησης και τα εξαρτώμενα μέλη τους που υπηρετούν σε όλο τον κόσμο”.

Έκκληση για άμεση αποχώρηση των Αμερικανών πολιτών από τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης συνέστησαν στους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη Ρωσία έπειτα από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη Ρωσία αμέσως μέσω των επιλογών εμπορικών ταξιδιών που είναι ακόμα διαθέσιμες“, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, το οποίο είχε ήδη συστήσει στους Αμερικανούς πολίτες να μην μεταβούν εκεί.

Προειδοποιεί ότι αυτές οι εμπορικές επιλογές μειώνονται ραγδαία, λόγω των διεθνών κυρώσεων που περιλαμβάνουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου πολλών χωρών στα ρωσικά αεροπλάνα. Η νέα προειδοποίηση της αμερικανικής διπλωματίας εκδόθηκε για να περιλάβει επίσης την απόφαση που ελήφθη σήμερα να επιτραπεί η αποχώρηση του μη απαραίτητου προσωπικού της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα.

Η ικανότητα της αμερικανικής κυβέρνησης να παρέχει υπηρεσίες ρουτίνας ή έκτακτης ανάγκης στους Αμερικανούς πολίτες στη Ρωσία είναι εξαιρετικά περιορισμένη“, υπογραμμίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο επίσης προειδοποιεί για τον κίνδυνο “παρενόχλησης” Αμερικανών από τις ρωσικές αρχές.

Διαβάστε επίσης:

Moody’s για Ουκρανία: «Εκρηκτικά» σενάρια επιπτώσεων σε οικονομία, ενέργεια και νομισματική πολιτική

Ανησυχία για πιθανές ζημιές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μήνυμα Πούτιν – «Η Δύση είναι μία αυτοκρατορία ψεμάτων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 07:53