search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:12
MENU CLOSE

Κυρώσεις στην Λευκορωσία από τη Μεγάλη Βρετανία

01.03.2022 21:10
lukasenko_new

Η Βρετανία ανακοίνωσε απόψε ότι επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερα πρόσωπα και οργανισμούς της Λευκορωσίας, με αφορμή τον ρόλο που διαδραμάτισε η χώρα αυτή, διευκολύνοντας τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν σε δύο αμυντικές βιομηχανίες και σε τέσσερις αξιωματούχους του αμυντικού τομέα, στους οποίους περιλαμβάνεται ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Λευκορωσίας και πρώτος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, υποστράτηγος Βίκτορ Γκούλεβιτς.

«Το καθεστώς του Λουκασένκο (του προέδρου της Λευκορωσίας) βοηθά ενεργά και ενθαρρύνει την παράνομη εισβολή της Ρωσίας και θα αισθανθεί τις οικονομικές συνέπειες για τη στήριξή του στον Πούτιν» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας.

Νωρίτερα, οι μυστικές υπηρεσίες του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια πρόκληση για να δικαιολογήσει την είσοδο λευκορωσικών στρατευμάτων στον πόλεμο.

Σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι υπηρεσίες ανέφεραν ότι έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρχαν περίπου 300 άρματα μάχης της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε λίγο νωρίτερα σήμερα ότι καμία από τις στρατιωτικές μονάδες της χώρας του δεν έχουν μετακινηθεί από τις βάσεις τους, αλλά συμπλήρωσε ότι η χώρα του μπορεί να κινητοποιήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις μέσα σε δύο έως τρεις ημέρες σε περίπτωση κινδύνου, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Διαβάστε επίσης:

Nord Stream 2: Πτώχευση κήρυξε η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού

Ερντογάν προς Ε.Ε: Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία που δείχνετε και στην Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εξουδετερώσαμε Τσετσένους που είχαν σταλεί για να σκοτώσουν τον Ζελένσκι, λένε οι Ουκρανοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58