search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:21
MENU CLOSE

Ουκρανία: Από τις χερσαίες επιχειρήσεις στον κυβερνοπόλεμο

02.03.2022 14:51
xackers_new

«Αιτία πολέμου» θα θεωρηθούν πιθανές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των ρωσικών δορυφόρων, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Roscosmos, μία δήλωση που δείχνει ότι ο πόλεμος μπορεί εύκολα από την Ουκρανία να εξαπλωθεί μέχρι …το διάστημα.

Η δήλωση έγινε με αφορμή φήμες ότι μία ομάδα χάκερς που αυτοαποκαλείται ΝΒ65 «έκλεισε» το κέντρο ελέγχου της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Προσπάθειες από χάκερς να επιτεθούν στους ρωσικούς δορυφόρους είναι «αιτία πολέμου», προειδοποίησε ο Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Θέλω να προειδοποιήσω εκείνους που προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο, ότι πρόκειται για έγκλημα που θα πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά, διότι η ακύρωση του διαστημικού προγράμματος οποιασδήποτε χώρας είναι αιτία πολέμου», είπε ο επικεφαλής της Roscosmos.

Ο Ρογκόζιν διέψευσε τις φήμες ότι η Ρωσία έχει «χάσει τον έλεγχο» των δορυφόρων της μετά από επίθεση χάκερς. Νωρίτερα, είχε κυκλοφορήσει ο ισχυρισμός ότι οι χάκερς της ομάδας ΝΒ65 που είναι «συνεργαζόμενοι» με την κολεκτίβα Anonymous «έκλεισαν» το κέντρο ελέγχου της Roscosmos.

«Όλα τα κέντρα ελέγχου της διαστημικής δραστηριότητας λειτουργούν κανονικά», διαβεβαίωσε ο Ρογκόζιν, απαντώντας στους Anonymous, που υποστήριξαν ότι «η Ρωσία δεν ελέγχει πλέον τους κατασκοπευτικούς δορυφόρους της».

Οι Anonymous και οι Killnet: Ο πόλεμος στη «χώρα» του κυβερνοδιαστήματος

Πάντως ο Ρογκόζιν διαβεβαιώνοντας ότι τα συστήματα ασφαλείας της Roscosmos λειτούργησαν αυτομάτως ως ασπίδα για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας από τις επιθέσεις των χάκερς, ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι έγινε τουλάχιστον απόπειρα από τους χάκερς να «χτυπήσουν» την ρωσική διαστημική υπηρεσία.

Οι Anonymous έχουν αναλάβει την ευθύνη και γι’ άλλες κυβερνοεπιθέσεις σε ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες, Μέσα Ενημέρωσης και επιχειρήσεις.

Στους Anonymous «απάντησε» μία άλλη ομάδα χάκερς, που αυτοαποκαλείται «Killnet» και η οποία υποστήριξε ότι έκλεισε τον ιστότοπο των Anonymous , την ιστοσελίδα του γραφείου του Ουκρανού προέδρου και της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας».

Photo: pixabay.com

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συμφωνία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων το βράδυ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Κίνδυνος ρωσικής επίθεσης σε πυρηνικό σταθμό» (videos)

Τζο Μπάιντεν: Viral η στιγμή που αποκαλεί τους Ουκρανούς… Ιρανούς (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:20